Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak hedefiyle 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" hükümlerine göre üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan gıda denetimlerini yılbaşı öncesinde hızlandırıldı.

Özellikle yılbaşında tüketimi artan pasta ve pastacılık ürünleri, tatlı ve unlu mamuller ile tavuk ve hindi gibi riski ürünlerin arzını gerçekleştiren kasap ve şarküteri gibi işletmelerde denetimler yapıldı. Ayrıca otel ve eğlence mekanlarında da alkollü içki kontrolü gerçekleştirildi.

2018 yılı boyunca yapılan gıda denetimleri hakkında konuşan İl Müdürü Cemalettin Çataklı, "Zonguldak Tarım İl Müdürlüğümüz ile İlçe Müdürlüklerimiz olarak 2018 yılında üretim, perakende satış ve toplu tüketim yerlerinde toplam 8 bin 300 denetim gerçekleştirdik. Ayrıca yaklaşan yılbaşı nedeniyle otel ve eğlence mekanlarında alkollü içki denetimlerini arttırdık. Halkımızın güvenilir gıdaya erişiminde Kurum olarak mevzuat çerçevesinde çalışmalarımız 2019 yılında da artarak devam edecektir" dedi.

Müdür Çataklı, 2019 yılının tüm vatandaşlar için sağlık ve mutluluk içerisinde geçmesi dilekleriyle sözlerine son verdi.

Editör: Pusula Gazetesi