Üstün teknolojik özelliklere sahip olan bulaşık makineleri ile en yoğun kire sahip olan bulaşıkları dahi fazla uğraşmadan, ekonomik biçimde ve çok daha hızlı şekilde tertemiz duruma getirebilmek mümkün oluyor. Bulaşık makinesi aynı zamanda da yıkama sonrasında bulaşıkların kurulama işlemlerini de yerine getirdiğinden, bulaşıklar makineden çıkartılır, çıkartılmaz yerine yerleştirilebiliyor ki bu durumda tezgahta ekstra bir alan işgaline ve beklemeye gereklilik oluşturmamaktadır. Ancak bulaşık makinesinin zamanla bulaşıkları kurulamaması problemi yaşayabilmesi olası olurken, Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezi profesyonel müdahaleleri ile bu soruna yönelik olarak etkin bir çözüm sağlamaktadır.

Bulaşık makinesinin mevcut yapısı ve özellikleri çerçevesinde gerçekleştirmesi gereken bulaşıkların yıkama işlemi ardından kurulama işlemini yerine getirmemesi durumunda, bu sorunun dikkate alınarak, en kısa süre içerisinde profesyonel arıza onarım müdahalesi için Arçelik Servisi merkezinin 7 gün 24 saat kesintisiz olarak erişim sağlanabilen iletişim hattına başvuru gerçekleştirilmesi gerekir. Bulaşık makinesinin yapısı, işlevleri ve teknolojisi hakkında deneyim ve bilgi sahibi olan teknik uzmanlar tarafından bulaşık makinesinin yıkama sonrası kurulama yapmaması sorunu için doğrudan rezistans, termostat, program aygıtı ve program aygıtından termostat ve rezistansa akım taşıma işlemini yerine getiren kabloları kontrol etmektedir. Bu kontrol işlemlerinde arızalı olduğunu ve işlevini yerine tam olarak ya da hiç getiremediği belirlenen ilgili parça için onarım işlemleri yerinde gerçekleştirilir.

Arızalı olan bulaşık makinesinin temel parçası için yerinde arıza onarım işlemleri Sancaktepe Arçelik Servisi ekipleri tarafından onarımının mümkün olması ve kısa süre içerisinde yeniden arızalanmama potansiyeli bulunması şartı ile onarım uygulamalarını gerçekleştirmektedir. Ancak tersi durumlarda ise doğrudan ilgili parçayı orijinal Arçelik yedek parçası ile değiştirmektedir. Böylelikle kısa süre içerisinde ilgili parçanın işlevini yeniden sorunsuz şekilde yerine getirebilmesi ve yıkama sonrası kurulama işlemlerinin sorunsuz olarak gerçekleştirilebilmesi sağlanabilmektedir. Bu parça değişimleri esnasında orijinal Arçelik yedek parça kullanılıyor olması sayesinde de ilgili parçanın kısa süre içerisinde yeniden arızalanması gibi bir durumun söz konusu olması da engellenerek, olası ek maliyetlerin ve mağduriyetlerin engellenmesi sağlanıyor.

Editör: Pusula Gazetesi