TFF 2. Lig Kırmızı Grup'da sezonu tamamlayan Zonguldakspor'u zor günler bekliyor. Maddi manevi sıkıntılı bir süreç yaşayan Zonguldakspor'da yönetim sıcak para bularak ilk olarak mevcut futbolcuların alacaklarını ödemeyi planlıyor. Ancak ortada ne sıcak, ne de soğuk para var. Yönetimin işi zor.

TARAFTAR YERLİ HOCALARA SOĞUK BAKIYOR
Zonguldakspor tarihine bakıldığında takıma başarı getiren, şampiyonluklar yaşatan teknik adamların Zonguldaklı teknik adamlar olduğu görülüyor. Dışarıdan gelen teknik adamların ise hiç bir başarısının olmadığı ortada.

Zonguldakspor yönetimi yeni sezon öncesinde Teknik Direktör Cahit Terzi'nin takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından yeni teknik direktör arayışlarına girdi. Teknik Direktörlük için Şenol Demir'in ismi geçti. Ancak taraftarlar "Yine mi Şenol Demir geliyor, yine mi Cahit Terzi olacak" şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

TAKIMI AYAĞA TERZİ VE DEMİR KALDIRDI

Zonguldakspor'u amatör ligden 3. Lige çıkartan teknik adam Cahit Terzi, ardından 3. Lig'de küme düşer gözüyle bakılan Zonguldakspor'u toparlayarak play-off müsabakaları sonunda 2. Lige çıkartan ise Zonguldak'ın çocuğu Şenol Demir.

ŞENOL DEMİR 1 KEZ GELDİ, ŞAMPİYON YAPTI
Taraftar "Yine mi Şenol Demir gelecek" diyor ama Şenol Demir Zonguldakspor'un başına 1 kez geldi ve şampiyon yaptı. Taraftar Şenol Demir'e haksızlık yapıyor. Zor günlerin teknik adamı olan Şenol Demir, dışarıdan gelip sadece cebini doldurma zihniyeti taşıyan teknik adamların aksine imkansızlıklar içinde takımı başarıya taşıdığını kimse unutmasın. Demir 3-5 kez Zonguldakspor'un başına gelip başarısız olduğu muamelesini hak etmiyor. 1 kez geldi, şampiyon yaptı.

YÖNETİM SERKAN AFACAN İLE PRENSİPTE ANLAŞTI
Zonguldakspor yönetimi de taraftara uydu, yeni sezon için Serkan Afacan isimli bir teknik adamla prensipte anlaştı. Kariyerinde başarısı ve şampiyonluğu görünmüyor. 20 bin Zonguldakspor taraftarına adını sorsanız bilen kişi sayılı bir elin parmağını geçmez. Belki de o parmaklar kadar bilen yok.

Zonguldak'ı bilmez, Zonguldakspor'u bilmez, Zonguldakspor'un taraftarını bilmez. Futbolcu bilmek, camiayı bilmek anlamına da gelmez.

Zonguldakspor yönetimi ucu karanlık bir çıkmaza doğru yol aldı gidiyor. Zonguldakspor için hayırlısı olsun. Zaman her şeyi gösterecek...

Editör: Pusula Gazetesi