Zonguldaklı Araştırmacı-Yazar Kadir Tuncer, 6'ncı kitabı "Güneşe Hasret-2"yi, basınla buluşturacak.

Karaelmas Gazeteciler Derneği üyesi ve Halkın Sesi Gazetesi Yazarı Kadir Tuncer, 13 Mart 2019 Çarşamba günü saat 13.00'de Madenci Anıtı önüne tüm basın mensuplarını davet ederek, kitabın burada gazetecilere imzalayarak dağıtacağını ifade etti.

Öte yandan Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV), 18 Mart 2019 Pazartesi günü saat 18.00'de Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Lokali'nde saat 18.00'de kitabının okurlarına imzalayacak ve söyleşi yapacak.

KADİR TUNCER KİMDİR?

Zonguldak'ta 1949 yılında doğdu. İlkokulu memleketinde bitirdi. Özel sektörde çeşitli işlerde çalıştı. Ereğli Kömür İşletmesine yer altı işçisi olarak girdi. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) kurucuları arasında yer aldı. Aynı partinin Zonguldak il örgütünde yöneticilik yaptı. Siyasal düşüncelerinden dolayı birçok kez gözaltına alındı. 12 Eylül 190 askeri darbesi döneminde toplam 3,5 yıl tutuklu kaldı. Hakkında takipsizlik kararı verilmesi üzerine tekrar TTK'ya girdi ve oradan 1991 yılında emekliye ayrıldı.

Tuncer, işçi olarak çalıştığı yıllarda sendikal hareketler içinde aktif olarak yer alarak çok işçi hareketinin örgütlenmesinde rol oynadı. Bu eylemleri sırasındaki gözlemlerini, kurumsal bir çerçeve ile birleştirmeye çalışan yazıları, aynı zamanda temsilcisi de olduğu Fabrika Gazetesi'nde çıktı. Belgesel nitelikte hazırladığı araştırmalarını "Tarihten Günümüze Zonguldak'ta İşçi Sınıfının Durumu-Kumpanyalar Dönemine Geri Dönüş (1999)" adlı kitapta yayımladı.

Editör: Pusula Gazetesi