Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ'a 9 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen saldırının ilk duruşması Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Sanıklardan Yasin Hamzaçebi'nin katılmadığı duruşmada, diğer sanık Ersin K., Ali Rıza Tığ'a yönelik saldırıyı Yasin Hamzaçebi'nin azmettirdiğini hakim huzurunda itiraf etti.

Hakim, Yasin Hamzaçebi'nin 18 Ekim 2018 tarihinde yapılacak duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

İŞTE SALDIRI ANI...

ALİ RIZA TIĞ OLAYI ŞÖYLE ANLATMIŞTI:

Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ, nitelikli dolandırıcılıktan yargılanan Yasin Hamzaçebi ve bir adamının saldırısına uğradı.

Ali Rıza Tığ olayı şöyle anlattı:

"Akşam 21:50 sıralarında Işık Yönder Caddesi üzerindeki Sendika Camisinin yanındaki manavın önüne park ettim. Telefonla konuşuyordum. Yasin Hamzaçebi aracımın önüne park etti. Tuhaf hareketlerle manava girdi. Telefonla konuştu. Manavdan çıktı. Aracıyla yanımdan geçerken küfürler ederek aracıma meyve fırlattı. Ben araçtan inmedim. Eve devam etmek istedim. Bu kez beyaz renkli bir araç yolumu kesti. Şoför mahallinden inen saldırgan hızla üstüme geldi. Geri geri giderek saldırgandan kaçmaya çalıştım. Saldırgan aracıma zarar verdi. Olay yerinden uzaklaşıp Soğuksu'daki Karaelmas Polis Merkezine gidip şikayetçi oldum. Bende bir sorun yok. Aracım zarar gördü. Olay araç kamerası tarafından kaydedildi. Kaydı polise teslim ettim. Saldırının Yasin Hamzaçebi tarafından planlandığı çok açık. Kendisinden ve saldırgandan şikayetçi oldum. Yaklaşık 2 ay önce Erdoğan Demir'in adamları saldırı girişiminde bulunmuştu. Bu iki etti. Biz doğru bildiklerimizi yazmaya devam edeceğiz. Bu saldırı, bir milletvekilinin işadamı diye makamında ağırladığı kişilerin nasıl insan olduklarının görülmesi açısından yararlı olmuştur. Umarım herkes aklını başına alır."

YASİN HAMZAÇEBİ OLAY SONSARI ŞU AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI:

Yasin Hamzaçebi olayın ardından Halkın Sesi Gazetesi'ne şunları söylemişti: "Zonguldak'ta günlük yayın yapan Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ'a yönelik saldırı olayının ardından tarafıma yönelik yazdığı "Korkma Yasin Adalete Teslim Ol" başlıklı yazıda asılsız iddialar yer almaktadır. Sürekli olarak, gazetesinde ve haber sitesinde, kurumuma ve ortağı bulunduğum şirketlere yönelik karalama haberleri yaparak, ticari kariyerimle oynayan Ali Rıza Tığ'ın amacının ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Şahsımla ilgili "Kasıtlı" haberler yaparak, Zonguldak ve Ereğli kamuoyunda ekonomik baskı altında tutulmama neden olacak yazılarının ardı arkası kesilmediği, ilgili gazetelerin ve sitesinin incelendiğinde görülecektir. Son yaşanan olayla ilgili Pusula internet sitesinde yer alan görüntülerden de anlaşılacağı gibi, evime giderken manavdan alış veriş yaptığım görülmekte olup, saldırı ile hiçbir ilgimin olmadığı anlaşılacaktır. Karadeniz Ereğli'de CEO'su bulunduğum Gündem 67 Gazetesi'ni aldığımdan bugüne sürekli olarak kışkırtıcı, aile şerefime yönelik haberler kamuoyunca bilinmektedir. Ali Rıza Tığ'la ilgili, yasal yollar çerçevesinde mücadele ettiğim malumdur. Ayrıca, kamuoyu nezdinde sürekli olarak yalan haberlerle şahsımı ve kurumlarımı baskı altında tutmaya çalışan Ali Rıza Tığ'ın son haberinden sonra da dava açacağımın bilinmesini istiyorum. Zamanında sahibi bulunduğu televizyonu satın almamız için şahsıma defalarca aracılar gönderen Ali Rıza Tığ'a verdiğimiz olumsuz yanıt neticesinde, şirketlerimizi hedef alan saldırılara başlamış ve bununda ardı arkası kesilmemiştir. Televizyonunu bize satmak isterken gösterdiği olumlu çabalar, biz almak istemeyince bir anda aksi yöne dönmüştür. Beni kendisine saldırı ile itham ettiği görüntülerde ise, yol üzerindeki bir manavdan alışveriş yaptığımız sırada karşılaştığımız ve malum şahsı gördüğümde ona sadece gülerek karşılık verdiğim izlendiğinde açıkça görülmektedir. Psikolojisinin zaten bozuk olduğu ortada olan şahsın, kendisine saldırdığım iddiaları ile üzerime olmayan bir suçu yıkma çabasının da boşa çıkacağı bilincinde olarak, kendisini şiddetle kınıyorum. Öte yandan yasalara her zaman saygılı biri olarak, bu olay ardından tarafımdan istenecek her tür bilgiyi vermeye hazır olduğumun bilinmesini ister, Zonguldak kamuoyuna saygılar sunarım...'

Editör: Pusula Gazetesi