Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a yönelik saldırının azmettirici olarak yargılanan Yasin Hamzaçebi, Zonguldak 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına mazeret bildirerek katılmadı.

Ali Rıza Tığ'a yönelik saldırıyı gerçekleştiren Suat Hamzaçebi ve Miraç Artar'ın katılmadığı duruşmada, mahkeme hakimi sanıklar için bir sonraki duruşmaya zorla getirme kararı çıkarttı. İkinci duruşma 14 Nisan 2020 tarihinde olacak.

30 Nisan 2019 tarihinde, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a alışveriş için girdiği markette Yasin Hamzaçebi'nin talimatıyla saldıran Suat Hamzaçebi ve Miraç Artar Hendek'e kaçmış, üç gün sonra gelip polise teslim olmuşlardı.

Yasin Hamzaçebi, saldırganlarla olay öncesi ve sonrasında görüşmediği iddia etmiş, ancak cep telefonlarından alınan HTS kayıtlarıyla ifadelerin yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

Yasin Hamzaçebi, daha önce de Ali Rıza Tığ'a yönelik saldırının azmettiricisi olarak suçlanmıştı. Ali Rıza Tığ'a evinin önünde saldıran Ersin K., mahkemede hakim huzurunda, kendisini Yasin Hamzaçebi'nin azmettirdiğini itiraf etmişti.

Editör: Pusula Gazetesi