Yasin Hamzaçebi, bugün basın toplantısı düzenliyor.

Toplantıya davet edilmediğimiz için, soruları buradan soruyoruz.

Bu sorulara tek tek yanıt vermesini bekliyoruz.

İŞTE SORULAR:

1. Yasin Hamzaçebi, sen öz dayın Şenol Şanal'ın banka hesabında bulunan parasıyla kendi kredilerini ödettin mi, ödetmedin mi?
2. Bu nedenle banka müdürüyle birlikte Beycuma Cezaevinde 2 yıla yakın süre yattın mı hapis yatmadın mı?
3. Banka müdürüyle birlikte usulsüz işler yaptın mı yapmadın mı? Ağır Ceza'da 100 yılı aşkın hapis istemiyle yargılanıyor musun, yargılan mıyor musun?
4. Sahte ekspertiz raporlarıyla 30-40 bin liralık daireleri 100-150 bin lira gösterip birilerinin üzerinden kredi kullandın mı? Kredisini ödemediğin insanları mağdur ettin mi?
5. Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ hakkında Vergi Dairesinde "Reklam verdim, abone oldum, fature kesmedi" diye şikayet ettin mi etmedin mi?
Şikayetin yalan olduğu ortaya çıkınca kardeşin Levent ile birlikte Pusula'ya gelip özür diledin mi, dilemedin mi?
6. "Pusula Gazetesi'ni bana sat. Kaç lira istiyorsun?" dedin mi demedin mi? Rakamı yüksek bulunca "Benüm üstümdekilerden başka bir şeyim yok" dedin mi demedin mi?
7. CEO'su olduğu şirketin sahibi görünen Murat Hamzaçebi, Zonguldak Belediyesi Zabıta Komiserliğinden emekli oldu. Bu kadar kısa sürede mal varlığını nasıl yaptı?
8. Şerafettin Kaymaz'a ait şirketin kaşesini yaptırıp, imzasını atarak bir takım çekleri ciro edip mal varlığına 8 milyon liralık tedbir koydurduğun doğru mu, değil mi?
9. Ali Rıza Tığ'a evinin önünde adam tutup saldırttın mı? Saldırgan mahkemede "Azmettirici Yasin Hamzaçebi" dediğinde kalıbından utandın mı, utanmadın mı?

Sen bu sorulara yanıt ver Yasin Hamzaçebi?

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Zonguldak'ta 100 yılı aşkın hapis cezasıyla yargılanan Yasin Hamzaçebi, Pusula Gazetesi'nde hakkında çıkan haberlerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Annesinin öz kardeşini, yani dayısı Şenol Şanal başta olmak üzere bir çok ismi dolandırdığı iddiasıyla Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde halen yargılanan ve bu dava nedeniyle 2 yıla yakın hapis yatan Yasin Hamzaçebi, iddialara yanıt vermek yerine haberleri yapan Pusula Gazetesi ve İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'ı suçladı.
Olaylara adı karışan dönemin İş Bankası Müdürü Selahattin Eslek'in teşekkür belgesiyle emekli olduğunu iddia eden Yasin Hamzaçebi, bahnka müdürünün kendisiyle birlikte cezaevinde 2 yıla yakın hapis yattığını ve tüm mal varlığına el konulduğunu gizledi.
Yasin Hamzaçebi, CEO'su olduğu şerkatin bir zabıta komiserinin üzerinde olması ve bu servetin kaynağı konusunda kamuoyunu tatminkan bir açıklama yapamadı.
Ali Rıza Tığ'a yönelik son saldırıyla ilgili, çok kalabalık bir aileye mensuh olduğunu, kontrol etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Yasin Hamzaçebi, daha önceki saldırısının azmettiricisi olduğu iddiasıyla ilgili konuşmaktan kaçındı.

Editör: Pusula Gazetesi