Zonguldak Belediye Meclisi'nin Ocak ayı 1. Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim alan başkanlığında başladı günden de 25 madde bulunup Gündem maddeleri içinde MAKZON Projesi ve açık otopark larla ilgili konular yer alıyor.
Gündemin 23. Maddesinde Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlamasına yönelik çizilen bir 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği görüşüldü.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Atınç Kayonova, MAKZON Projesini ilgilendiren 22 ve 23. maddelerin Belediye Meclisi'ne getirilmesine talihsizlik olarak değerlendirdi. Kayınova, konuşmasında "2021 yılının ilk meclisine tekrar geldik. İdari boyutları tamamlanmış görünüyor ama hukuki bölümü yargının henüz karar vermediği bu konuda teknik insanların görüşlerini yargıya aktardıkları bir süreç yaşanırken olası bir çelişecek karar çıkması durumunda bu meclisin saygınlığını tartışılır. Bizim önergemizi kabul etmediniz ama burada henüz yargı süreci tamamlanmamış fizibilite raporu tamamlanmamış tartışmaların olduğu kamuoyunun tam aydınlanmadığı biz niyetle ilgili değil orayla ilgili hala halk adına birçok soru işaretinin olduğu boyutta bunun gündeme alınmış olması meclis adına bir talihsizlik olarak gördük."
İYİ Partili Üye Vahdet Velioğlu, yasal süreç varken bu konunun yeniden gündeme gelmesini doğru bulmadığını belirtti
.