AK Parti Zonguldak Teşkilatı kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Özsüt'te yapılan basın toplantısına AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun katıldı.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ankara'da görüşmeleri olduğu için toplantıya katılmadı. Ak Partililer basın toplantısında Zonguldak gündemine dair konularda açıklamalarda bulundular.
İl Başkanı Zeki Tosun, meclis açılmadan önce bu toplantıyı yapmak istediklerini belirterek "Kongre süreçlerimiz vardı. 8 ilçemizin kongresini yaptık. Biz AK Parti teşkilatı olarak hep birlikteyiz. Bu birlikteliğimiz yapılacak proje ve yatırımlarda önem teşkil ediyor. 2023 hedefleri doğrultusunda var gücümüzle çalışıyoruz. Belediye Başbakanlarımız hakkında yapılan tüm yalan yanlış haberlerin karşısındayız. Aynı şekilde milletvekillerimizin de hakkında yapılan yalan, iftira içerikli haberlerin karşısındayız. Hiç kimse hırslarını bizim üzerimizden gidermeye çalışmasın. Basından tek isteğimiz yaptığımız proje ve yatırımlarda bize destek versin" dedi.
İl Başkanı Zeki Tosun, proje ve yatırımlarla ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Çaycuma Havaalanı'nda pist uzatma çalışmaları sona erdi. Pist genişletme çalışmaları devam ediyor. Zonguldak'a birçok sefer düzenleniyor. 40p yataklı hastanemiz yüzde 86'sı tamamlandı. Dış cephesi yapılıyor. Seneye bu zamanlarda hizmete girmiş olacak. İki ilçemiz teşvik bölgesinde, sanayi bölgesi olduğu için 5.bölge teşvikinden faydalanılıyor. Filyos Liman Projesi tamamlanmak üzere, Filyos Projesi hızla ilerliyor. Limanın bağlantı yolları yapılacak. Sağlıkta, milli eğitimde yaptığımız güzel hizmetler var. Lavuar Alanı'nın ihalesini çok yakında yapacağız."