Kot kumaşın her dönem moda olduğu göz önünde bulundurulursa, kot elbiselerin sıklıkla tercih edilmesinin nedeni çok daha iyi anlaşılacaktır. Ancak bu kadın elbise modelleri arasından tercihte bulunurken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunların arasında en önemlisi ise kişinin vücut tipidir. Peki, hangi vücut tipi hangi elbise modellerini tercih etmelidir?

Kadın Elbise Seçimi

Dikdörtgen Vücut Tipi

Vücut tipine göre elbise seçimi, şık görünmeyi seven kadınlar için oldukça önemli bir konu. Eğer bu konuyu önemsemezseniz şık görünmeniz bir yana, rüküş görünmeniz kaçınılmaz olabilir. Dikdörtgen bir vücuda sahipseniz bacaklarınız ön planda olur. Yine göğüs bölgeniz daha geniş duruyor olur. Bu nedenle kadın elbise modelleri arasından tercihte bulunurken kolsuz ve uzun kadın denim elbiseleri tercih etmeniz vücudunuzu ön plana çıkarabilir.

Kum Saati Vücut Tipi

Bu vücut tipine sahip bayanlar, kıvrımlı hatlara sahip olurlar. Ayrıca göğüs bölgeleri de ön planda durur. Bu nedenle çok daha feminen bir görüntüye sahip olmak adına kıvrımları ortaya çıkaran, dar elbiseleri tercih etmek en doğrusu olacaktır.

Ters Üçgen Vücut Tipi

Ters vücut tipine sahip olan kişiler dar kalçalara, uzun bacaklara ve geniş göğüs bölgesine sahip olurlar. Bu vücut tipine sahip kişiler; kadın elbise modelleri arasından aşağıya doğru genişleyen, düşük kemerli ve dekolteli elbiseleri tercih edebilirler.

Oval Vücut Tipi

Bu vücut tipine sahip kişilerin vücut hatları genellikle oval olur. Geniş bir göğüs kafesine ve dar kalçalara sahip bu kişiler; uzun gömlek elbiseler, boyundan bağlamalı elbiseler ve V yakalı kadın denim elbiseleri rahatlıkla giyebilirler.

Vücut tipine göre elbise seçimi yapmak, tarz ve estetik bir görünümün en önemli şartlarından birini oluşturur. Bu nedenle kadın elbise modelleri arasından tercihte bulunurken öncelikli olarak vücut tipinizi belirlemeli ve vücudunuza uygun elbise modelleri arasından tercihte bulunmalısınız.

Editör: Pusula Gazetesi