Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Zonguldak’ın Çaycuma ilçesini ziyaret etti. Babacan ilk olarak Çaycuma Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile görüştü. Ardından Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açan Babacan Cuma namazından sonra Çaycuma Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara hitap etti. Babacan'dan önce söz alan Milletvekili Adayları Çaycuma'dan destek istedi.
Babacan:" Mutfaklarda yangın var. Cebimizdeki parayı kim çaldı. Enflasyonu doğru açıklayacaksın. Bunlar ekonomiyi bilmiyorlar. Bakın ben  ekonomi uzmanıyım. Bunların yaptığı ekonomi değil. 
Önümüzdeki demokrasi bayramını hep beraber kazanacağız. Emekliler kazanacak, pazardan eli boş dönen babalar kazanacak, esnaf kazanacak, gençler kazanacak.
Buz bu seçimi referandum olarak görüyoruz. 2 tane seçenek var. Ülkemizin kaderini Zonguldak geleceğini belirleyen seçeneğe vuracağız.
Otoriterlikmi diyecek siniz, demokrasi mi diyeceksiniz?
Baskı mı diyeceksiniz, özgürlük mü diyeceksiniz?
Son olarak soruyorum kara kış mı, bahar mı? 
Bu seçimi bütün siyasi partilerin bir arada olursa kazanacağı bir seçim. 
6 siyasi parti olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledik. Tek liste ile seçime girme kararı aldık, oylar zayi olmasın diye. Birleşe birleşe kazanma kararı aldık. Siz desteği verin gerisi bizde' diye konuştu.
Ali Babacan’a, CHP Zonguldak Milletvekili Adayları Deniz Yavuzyılmaz, Eylem Ertuğrul,  Doğa Şanlıoğlu, Celalettin Sağtekin, Deva Parti İl  Başkanı Samet Albayrak, Çaycuma İlçe Başkanı Ünal Kurt ve partililer eşlik etti.
Kaynak: Yeliz Alagöz