Gündüz vardiyasında çalışan madencileri tertip yerlerinde ziyaret eden Başkan Dr. Ömer Selim Alan, Kuyu Başı’nda maden işçilerinden destek istedi, kazasız belasız çalışmalar diledi. 

“BENİM ŞEHRİME KİMSE KÖY DEDİRTEMEZ”

Madencilerden 31 Mart Yerel Seçimleri’nde destek isteyen Başkan Dr. Ömer Selim Alan, “Zonguldak’ın üzerini daha güzel hale getirelim, ‘Yeni Zonguldak’ı devam ettirelim istiyoruz. Ben 45 yaşındayım, doğdum doğalı bu şehirde yaşıyorum, gidecek başka yerim de yok. Benim memleketim burası, Allah ne zaman isterse gözümüzü burada yumacağız. 2016 yılında burada ‘Türkiye’nin en büyük köyüne hoş geldiniz’ yazıyordu. Bizim şehrimize kimse köy diyemez. Ben dedirtmemek için gayret gösteriyorum. 2019 yılında göreve geldiğimiz günden beri gece gündüz çalışıyoruz. 5 yıldır yaprak kımıldamaya başladı, bir kabuk değiştiriyoruz. Ne yazık ki bizden önce ki arkadaşlarımız bir yere getiremediler. Getiremedikleri için de sizler ve halkımız bizleri tercih etti. Biz 5 yıl daha sizlerden güven oyu istiyoruz. Niye? Yapılamaz, yıkılamaz denilenler yapılıyor. Madencimiz, çalışanımız, engellimiz, emeklimiz hep beraber kazanalım. ‘Yeni Zonguldak’a devam ve hizmetlere devam edelim. Eski Zonguldak’a dönüp patinaj yapıp hep beraber kaybetmeyelim” dedi. 
“HASTA ZONGULDAK TEDABİYE CEVAP VERDİ, DAHA DA İYİ OLACAK”

Belediye Başkanlığı döneminde tapılan yatırımlar ve Zonguldak’ın değişen çehresini hatırlatan Başkan Alan, “Cumhuriyetin ilk vilayeti 5 yıldan beri tedaviye cevap verdi. Hastalık nüksetmesin, eski Zonguldak’a dönmeyelim. Bir 5 yıl daha sizlerden destek rica ediyoruz. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, burada herkes aynı değil herkesin farklı görüşleri var. Hepimiz biriz, bizleri bir araya getiren bir değer var. Emeğin başkenti Zonguldak’ımız var. Hepimiz biriz, acımızda bir sevincimizde bir. Ama ortak paydamız Zonguldak olduğu için mutlaka birleşmek zorundayız. Hepinizin ailecek desteklerine ihtiyacım var. Bu güne kadar almadığımız hizmetleri 5 yılda aldık. Hiçbir zaman mazeret üretmedik. 2 yılımız pandemiyle geçti, asrın felaketini yaşadık. Hala sizlerle ilgili deprem bölgelerinden tebrikler alıyoruz. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Biz de diyoruz ki Zonguldak’ımızı daha ileriye taşıyalım. Bu hizmet seçimi. 10 Şubat’ta sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak’a geldi ve dedi ki ‘Bu kardeşiniz bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanının eli Zonguldak daha farklı yerlerde olacaktır’ dedi. Bu bizim için yetti, arttı. 31 Mart’ta kadar uyumak yok, uyku bize haram. Bu seçimi rekor bir oyla alacağız, yarın hem Cumhurbaşkanımızdan, hem Bakanlarımızdan hepimiz için Zonguldak’ımız için taleplerimizi daha gür sesle isteyeceğiz” şeklinde konuştu. 
“DERDİMİZ KÖPRÜYÜ YIKMAK DEĞİL, OLASI FACİAYI ÖNLEYİP VATANDAŞIN CANINI KORUMAKTI”
“Zonguldak’ın hizmet almak istediğini biliyorum” diyen Başkan Alan şöyle konuştu; “Çok yıllarımız boşa gitti. Zonguldak’ı eski günlerine döndürmek isteyenler var, vatandaş artık bunu istemiyor. Zonguldak kabuk değiştirmeye başladı, önü açıldı hepimizin hoşuna gitti. Köprü neden yıkıldı, bizden öncekilerin basiretsizliği yüzünden yıkıldı. Bizim köprü diye bir derdimiz yoktu. Eğer zamanın da yapılması gerekenleri yapsalardı o köprü yıkılmayacaktı. Siz benim yerimde olsaydınız, seçime 6 ay hangi belediye başkanı böyle bir risk alır? Orada bir vatandaşımızın burnu kanasaydı hesabını veremezdik. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır demiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bazıları var ama yüzde 5’i geçmiyor, tıkandıkları ve az sıkıştıkları zaman ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyor, asıl Mustafa Kemal’in askerleri biziz. Vatanımızı seviyoruz, hizmet ediyoruz. Size şunun sözünü verebilirim, yine en çok ben çalışacağım. Sizlerin desteğine ihtiyacım var.”