Zonguldak Belediyesi geçtiğimiz günlerde şehir merkezinde yaklaşık 10 senedir kurulu olan Kardemir Kömür Depolarının kaldırılması ile ilgili bir anket yapmıştı. 

Zonguldak halkı ankete katılarak kömür depolarını istemediklerini beyan etmişlerdi.
Kardemir Kömür Depolarının kaldırılması için kamuoyu oluşturmaya çalışan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kanal Z'de çıktığı programda Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık'ın şok sözleri ile karşılaştı. 

Belediye Başkanı Alan, canlı yayında Kardemir kömür depoları ile ilgili vatandaştan aldığı şikayetlerin haddi hesabı olmadığını ifade ederek bir gün önce çekilen videoyu programda paylaştı. 

Başkan Alan vatandaşın kendine 'Başkanım ben bu kirli havayı solumak zorunda mıyım?' dediğini
paylaştı.
ZGC Başkanı Derya Akbıyık, "O zaman Zonguldak'tan gidecek başkanım, kömürden muzdaripse başka şehire gidecek burada yaşamayacak" dedi.
Başkan Alan, programda Akbıyık için "Kardemir'de hissen var herhalde" dedi. 

Başkan Alan, depoların kaldırılması konusunu Ankara'ya taşıdığını belirterek "4 yazdır bu taleplere maruz kalıyoruz. Evveliyatı olduğu için konuşuyorum. Geçen yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bey, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanıyken biz 3 vekilimiz ve ilçe belediye başkanlarımızla ziyaret ettik, ona dedim ki; 'sayın bakanım bize burayla ilgili çok şikayet geliyor. Biz burada yapılan işleri Eren Enerji'nin limanında halledebiliriz görüşünü sunduk. Bize çok yüksek bir fiyat olduğunu TTK Limanı ile Eren Limanı'nın arasında çok yüksek fiyat olduğunu söylediler" diye konuştu.