Amatör ve profesyonel futbol kariyerlerine nokta koyan futbolcuların çoğunlukta olduğu Türkiye Masterler ve Veteranlar ligi de Corona virüs salgını nedeniyle ertelendi.

Oynadıkları futbol ve ilerlemiş yaşlarına rağmen yaptıkları estetik hareketler ve attıkları gollerle parmak ısırtan veteran futbolcular adeta futbolda ikinci baharını Türkiye Masterler ve Veteranlar liginde yaşıyorlar.

Zonguldak Masterler futbol takımı başta olmak üzere Çaycuma, Devrek, Ereğli'den yaklaşık 7-8 takım Masterler ve Veteranlar futbol ligi Batı Karadeniz Mavi ve Yeşil grupta mücadele veriyor.

VETERAN LİGİ DEVAM EDECEK Mİ?

Türkiye'de profesyonel ve amatör maçların Haziran ayı içinde başlayabileceğini geçtiğimiz günlerde TFF Başkanı Nihat Özdemir açıklamış ve futbolseverler tarafından bu açıklama heyecanla karşılanmıştı.

Veteranlar liginde mücadele eden futbolcuların yaşlarının 40 ve üzerinde olması nedeniyle TFF diğer maçlara vereceği başlama izninin Veteranlar ligine verip vermeyeceği merak konusu.

Türkiye Masterler ve Veteranlar Federasyonu ve takımlar liglerin tamamlanmasından yana, ancak yaş oranının yüksek olması nedeniyle TFF'nin vereceği karar belirleyici olacak.