ÖZEL HABER

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 29 kişi, kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Edinilen bilgiye göre; Ereğli'de 29 vatandaş kusma ve mide bulantısı nedeniyle hastaneye başvurdu. Tedavileri tamamlanan vatandaşlar, daha sonra taburcu edildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, 29 vatandaşın gıda zehirlenmesi yaşadığı belirtildi. Vatandaşların ortak gıda olarak Zonguldak Ereğli'de bir pastaneden alınan pastayı tükettikleri öğrenildi. Aynı pastanenin Zonguldak Merkez'de de şubesinin bulunduğu belirtilirken, Beycuma M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'nda 27 kişinin zehirlenmesine neden olan ekler pastaların da aynı pastaneden alındığı öğrenildi. Zehirlenmelerin nedeninin ekler pastalardan kaynaklı gida zehirlenmesi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Beycuma M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'nda mahkum ve personelin yediği ekler pastaların alındığı pastane ile Ereğli'de zehirlenen vatandaşların alışveriş yaptığı pastanenin aynı olduğu ileri sürüldü. Gıda zehirlenmelerinin Ereğli Vera Pastanesi'ndeki ürünlerin bazılarından kaynaklandığı ve gıda zehirlenmesinin meydana geldiği şüphesi üzerinde duruluyor. Vera Pastanesi'ne geçtiğimiz yıl içerisinde FETÖ/PDY'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında kayyum atanmıştı.

Yetkililer gerekli numunelerin alınarak incelemelerin başladığını, kesin sonuçların ise incelemelerin ardından ortaya çıkacağını belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi