Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı 4'üncü Birleşimi Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi. Birleşim toplantısı yoklama ve bir önceki birleşim toplantısının tutanak özetinin okunup onaylanmasıyla başladı.

Mecliste bulunan 2 gündem maddesi komisyonlardan geldiği şekliyle onaylandı. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Üye Burhanettin Çakır, gündem dışı söz alarak tren saatleri ve köylerde yeterince çöp konteynırı olmadığını ifade etti.

CHPli Üye Çakır, vatandaşın ek tren seferi istediğini belirterek şöyle konuştu; "Tren saatlerinin uymaması nedeni ile vatandaşların hastane ziyaretlerinde sıkıntı yaşanıyor. Tren saatlerinin uyumlu olmaması konusunda şikayetleri var. Sabah saat 09:00' dan 13:00'a kadar 4 saat zaman aralığında Gökçebey'den Zonguldak'a tren seferi yok. Öğleden sonra 13:00'dan 16:00'a kadar yok. Bu aralara bir ek tren seferi talebi var. Daha önce dile getirdik bu konuda bizden destek istiyorlar. Konunun takipçisi olmamızı istiyorlar."

TERZİ: "BU SORUNLAR İL GENEL MECLİSİ'NİN GÖREV ALANINA GİRMİYOR DEĞİL"

AK Parti Gurup Başkanvekili İsmail Terzi ise bu sorunların il genel meclisi toplantısında gündeme getirilmesinin doğru olmadığını belirterek şöyle konuştu; "Burası il genel meclisi burada her aklımıza geleni tekrarlarsak olmaz. Çünkü buralar bizim sorumlu olduğumuz alanlar belli. Bu işler Devlet Demir Yolları, karayolları ise başka kurumları ilgilendiren konular ilgili kurumlara ya da Sayın Valiye müracaat edilirse daha iyi olur. Yoksa burada söylenecek, buradan da başka birine söyleyecek uzayıp gidecek. İlgili makamlara dilekçe ile bildirilirse sonuç alınmış olur. İl Genel Meclisi'nin görev alanına girmiyor değil. Müdürlükler bize bağlı olmadığı için sayın valiye bağlı olduğu için oralara müracaat edilirse daha çabuk sonuç alınır diye düşünüyorum."

Editör: Pusula Gazetesi