Zonguldak Valisi Ali Kaban, 2 işçinin mahsur... paylaşan: pusula67televizyonu
Zonguldak Valisi Ali Kaban, 2 işçinin mahsur kaldığı kömür ocağında incelemelerde bulundu. Ocakta mahsur kalan işçileri Tayfun Keskin ve Volkan Köroğlu'nun yakınlarını ziyaret eden Vali Kaban, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Vali Kaban, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlu, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli ile birlikte maden ocağı girişinde kurtarma çalışmalarını yürüten madencileri de ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Kaban, ardından yaptığı açıklamada göçüğün ardından ekiplerin ocağa hemen müdahalede bulunduğunu söyledi. Üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını ifade eden Kaban, şöyle konuştu:
"Gerek TTK ekiplerimiz, gerek AFAD ekiplerimiz ve jandarmamız 1 saat içerisinde göçüğün ardından ocakta ilk müdahaleyi yaptılar. İki işçimiz şu an içeride ulaşılmaya çalışılıyor. Dünden beri arkadaşlarımız buradalar. Yer altında çalışmak hakikatten çok zor bir olay. Bazen böyle şansızlıklar da olabiliyor. İnşallah ilk fırsatta işçilerimize ulaşmak hususunda arkadaşlarımız elinden gelen gayreti gösteriyorlar."
Kömür ocağındaki kurtarma çalışmasını anlatan TTK Genel Müdürvekili Kazım Eroğlu, ekibin yaptığı incelemenin ardından işçilere ulaşmak adına bir plan yaptıklarını söyleyerek, "Bu tür müdahalelere farklı hamle seçenekleri oluyor. Arkadaşlarımız ilk göçükle muhatap olduğu andan itibaren kendilerine bir seçenek belirlediler. O seçeneğin sonuna gelmek üzereyiz. 8 sarmalık 32 metrelik bir hat var.Eğer orada şu andaki mevcut seçenekten umulan bulunulamazsa başka bir seçenekleri var. Bizim ekiplerimiz, diğer ekipler, madenci arkadaşlarımız senkronize şekilde çalışıyorlar." dedi.


Editör: Pusula Gazetesi