Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Valilik makamında basın toplantısı düzenleyerek Corona virüsün kentimizdeki etkileri ve alınan önlemler hakkında açıklama yaptı. Toplantıda: AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner de yer aldı.

Vali Bektaş, kentte tedbirlerin giderek sıklaştırıldığını ve geliştirildiğini belirterek "Vatandaşımızın hareket alanını daraltmak zorunda kalıyoruz. Virüsün yayılmasını önlemek ve geciktirmek için gerekli her türlü tedbir almaya çalışılıyor" dedi.

"YAŞLILARIMIZ İÇİN VEFA KOORDİNASYON GRUBU OLUŞTURDUK"

Corona virüste risk taşıyan grubun 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan vatandaşlar olduğunu belirten Vali Bektaş, şunları söyledi; "Bakanlıklarımız bize talimatları gönderdi. Herkesin riski ciddiye alarak davranması gerekiyor. Böyle davranmadığımızda önümüze neler çıkabileceğini görüyoruz. Hazır elimizde fırsat varken senaryonun kötüsüyle karşılaşmadan almamız gereken her türlü tedbiri almak durumundayız. Devletimizin bizden istediği odur. Biz de bütün sistem olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Özellikle Avrupa'da 65 yaş üstüne dönük sağlık sisteminin tedbir yapılanmasında onları ikinci plana itme gibi bir durum var. Biz tam tersi bir şey yapıyoruz. 'Vefa' diye bir kavramla yola çıkarak bir Vefa Koordinasyon Grubu oluşturduk. Yaşlılarımız bizim velinimetimiz. Vefa duygusuyla davranmak zorundayız. Sosyal medyada yaşlıları hedefe koyan ve onları üzen bir kısım paylaşımlar istemiyoruz"

"SONUÇLARI SAĞLIK BAKANI AÇIKLAYABİLİR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir önceki akşam ülkede 947 Corona virüs vakası bulunduğunu ve 21 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Vali Erdoğan Bektaş, 'Zonguldak'ta pozitif vaka var mı?' "Buna bir şey söyleyemeyeceğim. Bunu açıklamakla Sağlık Bakanı yükümlü. Pozitif vaka varmış gibi önlemlerimizi alacağız" yanıtını verdi.

Vali Bektaş, Ro Ro Limanı'na gelen 51 tır şoförü ile ilgili "Limanda herşey kontrol altında.Ukraynalı vatandaşlar geri gönderilecek. Türk vatandaşlarımız gözlem altında" dedi.