Zonguldak'ta Tır Parkı'nın bulunduğu alana yapılacak olan Protokol Cami'nin inşaatı geçen 2018 yılı Temmuz ayında durmuştu. Cami inşaatını bugün itibariyle yeniden başladı. Müjdeli haberi ise Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş verdi. Erdoğan Bektaş sosyal medya hesabındaki paylaşımında; "Uzunca bir aradan sonra Zonguldak sahil camide çalışmalar yeniden başladı" ifadelerini kullandı. 23 Mart 2018 tarihinde şaşarılı bir törenle temel atılan inşaat çalılmalarının başlaması kamuoyunda sevinçle karşılandı.

Yaklaşık 40 milyon liraya malolması bekleniyor

Zonguldak'ta sembol cami olarak hayata geçecek olan projede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi ve Bayburt Grup'a talimat verdi. Firma Zonguldak'tan hiçbir para almadan camiyi yapacak.

Tır Parkı'nın bulunduğu alana yapılacak olan Merkez Cami'nin yapım işi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bayburt Grup'a verildi. 3 bin 500 kişilik olacak olan caminin Zonguldak'ta mimari ve estetik açıdan güzel bir görüntü oluşturması amaçlanıyor. Öte yandan caminin yapım masrafları ise yine Bayburt Grup tarafından karşılanacak. Kentin en büyük eksiklerinden birisinin bir protokol camisi olduğu uzun süredir dile getiriliyordu. Osmanlı mimarisine uygun olarak 3 bin 500 kişilik yapılacak olan caminin otoparkıyla birlikte kentin en büyük sorunlarından birisini de rahatlatması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi