CHP İl Başkanı Hakkı Güney, partiden ihraç edilecek 4 isimle ilgili açıklama yaparak üyelere uyarılarda bulundu. CHP Genel Merkezi'nin üyelerin parti aleyhinde konuşanlar için tavrının net olduğunu belirten Hakkı Güney, üyelere ciddi uyarılarda bulunarak "Af yok" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cevat Laçin, Turgut Güven, Hasan Köroğlu ve Hasan Akıllı, parti aleyhinde yaptığı paylaşımlar yüzünden partiden ihraç edilmesine karar verildi.

Başkan Güney, üyeler ve ihraç konusuyla ilgili şunları söyledi;
"Partiden 4 isim ihraç edildi. Genel Merkezimizin araştırmasından sonra bize ulaştırdığı 4 arkadaşın ismi var. Genel merkez ciddi anlamda üyelikler dışarıdan da yapılsa partiye zarar verecek noktadaki insanların parti üyeliklerini önemli noktada inceleyerek ona göre karar verecek. Zonguldak'tan 4 tane arkadaşımızın üyeliğini genel merkez kabul etmedi. Bu noktada üyeliklerini dondurdu. Bundan sonra iktidar yolunda Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan ve CHP'nin kurumsal kimliğine zarar verecek olan arkadaşlara bakılmadan disipline gönderilecekler. Üyelikten düşürülecekler, af yok."

Editör: Pusula Gazetesi