Herkese örnek oldu

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'taki temsilcimiz Zonguldak Kömürspor yönetimi, geçtiğimiz ayki kongrede alınan karar neticesinde üyelik sistemini halka açmıştı. Bu sayede 3 yıl süresince her ay düzenli olarak 100 TL ödeyen kişilerin, kongrede söz sahibi olmasına karar verilmişti. Zonguldak Kömürspor sevdalısı ve aynı zamanda İncivez Camisi İmam Hatibi olarak görev yapan Ramazan Uçar, Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner'in yanına giderek, üyelik formunu doldurdu.

Üyeliklerin devamının gelmesini ümit ettiklerini vurgulayan Kulüp Başkanı Süleyman Caner, şunları söyledi:

''Kongrede 'Üyelik sistemini taraftarımıza açacağız' demiştik, bu zamana nasip oldu. İlk üye olarak da bizi deplasmanda olsun, sahamızda olsun, her türlü maçımızda yalnız bırakmayan Ramazan Uçar oldu. İnşallah üyeliklerin devamı gelir. Ona göre talep olur, bizde bu talebin eşliğinde Zonguldakspor'a daha iyi bir gelir elde ederiz. Takıma büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Taraftarlar, '3 yıl boyunca ödeme yapacağız, sonra oy kullanma ve seçilme hakkına sahip olacağız' ibaresine takılmasınlar. Bunlar kanun değil, bunlar kongrede alınan bir karar, bir sonraki yapacağımız kongrede 3 yıl, 1 yıla inecektir. Bu konuya takılmasınlar, herkes takımına sahip çıksın. İsteyen gelsin, üyelik formunu doldursun. Aylık 100 lira olarak belirledik, çünkü takımın ihtiyacı var. Çalışanlar içinde artık daha uygun bir miktarda TTK'da çalışanlar olsun, belediyede çalışanlar olsun, Özel İdare olsun onların maaşından kendilerinin arzuları ile kesilecek miktar doğrultusunda bir üyelik kampanyası başlatacağız. Ne kadar güçlü olursak, o kadar da güçlü bir takım ortaya koyarız. Halkımız desteklerini esirgemesinler'' dedi.

Başkan Caner, kombine satışlarında ilginin az olmasından yakınarak, ''Geçen seneki takımın iskelet kadrosu kalmadı. Maalesef takımdaki futbolcuların çoğu gitti. Geriye sadece 1-2 futbolcumuz kaldı. Teknik ekip, tüm gayretleriyle çalışıyor. Gelen futbolcular, takımda mevcut eski kadroyu göremeyince, ümitsizliğe kapılıp gidiyor. Bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Takım şu an Kızılcahamam'da kampta. İnşallah çalışmalar doğrultusunda eksik olan mevkilere en verimli olacak futbolcuyu getirebiliriz. Ama en büyük eksikliğimiz, maddiyat. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz, yardımcı olan kimse yok. Ağustos ayının sonu geliyor, transfer yasağı hala kalkmış değil, bu yasağı aşmak için 450 bin TL ödenmesi lazım. Bütün sorunlar üst üste geliyor. Bu konuda Zonguldak Kömürspor'a yardımcı olunması lazım. Kombine satışlarımız devam ediyor, buna da ilginin daha çok artmasını istiyoruz. Bir başka takım günde 600-800 arası kombine satarken, biz maalesef sadece bir günde 50-100 tane sattığımız zaman seviniyoruz'' dedi.

Zonguldak Kömürspor sevdalısı Ramazan Uçar ise, ilk üyeliğin kendisine nasip olduğunu ifade ederek, ''Zonguldak şehrinin, Zonguldak'ı yönetenlerden böyle bir isteği vardı, 'Zonguldakspor üyeliğe açılsın' diye... İlk üye olmak da bize nasip oldu. İnşallah bizde Zonguldak halkına güzel bir şekilde örnek oluruz. İlk üyeliği aldım, kombinemi aldım, bundan sonra inşallah '67 Saatte 67 Bin Forma' kampanyasına da katılacağım. Bu şekilde Zonguldak'ımıza elimimizden gelen desteği vermeye çalışacağım. Tüm şehrimize, taraftarlarımıza, halkımıza hem üye olma konusunda, hem forma alma konusunda, hem de Zonguldakspor'umuza destek olma konusunda çağrı yapıyorum'' diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi