Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un kurucusu olduğu, Türkiye'nin tanıtımı ve iç turizme verilen önemin artırılmasını hedefleyen Rotahane'nin son durağı Zonguldak oldu.

Pervin Ersoy ve beraberindeki ekip, Ereğli'deki Cehennemağzı Mağaraları ile Zonguldak İl merkezindeki Maden Müzesi, Eğitim Ocağı ve Gökgöl Mağarası'nı gezdi.
Rotahane'nin Zonguldak ziyareti programına Pervin Ersoy ile birlikte iş kadınları, sanatçılar ve gazeteciler katıldı. Ekipteki ünlüler arasında Işın Karaca, Balçiçek İlter, Mustafa Tayfun Özcan, Safa Sarı, Ömer Faruk Çavuş, Can Yapıcıoğlu ile NTV haber ekibi, çeşitli gazeteciler ile iş insanları da yer aldı.

Gezi programında çekilen fotoğraflar sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ünlülerin gezi programına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın eşi Fatma Tutulmaz, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un eşi Emine Tosun da katılarak Pervin Ersoy'a çiçek ve Zonguldak'ı tanıtıcı çeşitli hediyeler takdim edildi.

Gezi programı kapsamında Jeopark Müdürlüğünce Rotahane ekibine Zonguldak kestanesi ikramı yapıldı. Gruba ilimizdeki gezileri süresince İl Kültür ve Turizm yetkilileri ile Zonguldak Kömür Jeoparkı Koordinatör Müdürü Gülsüm Yılmaz ve Yardımcısı Ferhan Bostancı eşlik etti. Gökgöl Mağarası ise İl Özel idaresi personellerinden Arkeolog Ümran Aydın tarafından gezdirildi.