Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar Beyaz Baston Körler Haftasını kutlama mesajında;

“Beyaz baston körlerin, özgürleşmesini simgeleştiren en önemli araçtır. 1921 yılında bir trafik kazası sonucu kör olan bir fotoğrafçı, çevresindekilerin kendisinin kör olduğunu anlar ve bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar. Bu eylem o kadar başarılı olur ki 1931'de "Beyaz Baston" adıyla simgeleştirilmesi kararlaştırılır ve her yıl 7-14 Ocak tarihlerindeki etkinliklerle göz sağlığının önemi ve görme engelli kişilerin sorunlarına çözüm yolları tartışılarak kutlanmaya başlar.

Görme engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürmek için gerekli olan her desteği sağlamak sosyal devlet olmanın önemli bir gereği olduğu kadar AK Parti olarak da bizim temel hedefimizdir. Engelli insanlarımızın hayat kalitesini yükseltecek ve kolaylaştıracak faaliyetlerin kurumlar kadar toplum tarafından sürdürülmesi ve desteklenmesi gerekir. Engelli kardeşlerimizin haklarını elde etmelerini, toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılabilmeleri için çalışmalar yürütmeliyiz.

Engellilerimize sadece bir gün, bir hafta değil her zaman destek olmalı, yaşama sevinçlerini canlı tutarak onların hayata tutunmalarını kolaylaştırmalıyız.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmamalı bugün onlar için olanın yarın bizlerin de başına gelebileceğini düşünerek, insanlık için engelsiz bir dünya diliyor, görme engellilerimizin Beyaz Baston Körler Haftasını kutluyor, saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Pusula Gazetesi