Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne gelmek için bindikleri uçak içinde Dusseldorf Havaalanı'nda 6 saat mahsur kaldıklarını belirten bir gurbetçi "Bana göre bu hadiseler Zonguldak bölgesinin kaderi olmamalı. Hiç mi bir babayiğit halkını düşünen ve Avrupa' da ki gurbetçilerin hakkını hukukunu savunacak, bölgemiz Karaelmas diyarının hakkını meclislerde ve her yerde koruyup kollayacak hiç mi adam gibi adam yok?" diye isyan etti.

Atlasglobal'in Zonguldak'a yaptığı çift hatlı seferinde uçakta bekleme krizi yaşandı, yolcular 6 saat bekletildikleri için isyan ettiler.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne gelmek için Dusseldorf Havaalanı'nda hiçbir açıklama yapmadan 6 saat bekletildiklerini belirten gurbetçiler mağdur edildiklerini ve uçaktan inmek isteyenlere bile müsaade edilmediğini belirttiler.

Gurbetçiler, insanların uçak seferlerinde sürekli sorunlar yaşadıklarını belirterek yolcuların mağdur ederek bıktırmaya mı çalışıldığını sordular. Gurbetçi bir vatandaş, bekletilme sebeplerini bilmediklerini belirterek "Bölgemizin meclisteki halkın seçtiği vekiller, ne islerle meşgul olurlar, hiç mi bu durumlardan haberdar değiller" dedi.

"HAKKIMIZI MECLİSLERDE VE HER YERDE KORUYUP KOLLAYACAK HİÇ ADAM GİBİ ADAM YOK MU?"

Uçakta mahsur kalan gurbetçi, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı;

"Düsseldorf-Çaycuma Havaalanı'na uçuşlarını başlatmış bulunan, Atlasglobal Havayolu Şirketi, maalesef yolcularını mağdur etmeye devam ediyor. Çaycuma Havaalanı'nda Düsseldorf'dan direk uçmak isteyen yolcular sebebini bile bilmedikleri Düsseldorf Havaalani'ında uçağın içerisinde 6 saat bekletildiler ve uçaktan inmek isteyen yolculara da müsaade verilmedi. Çaycuma'dan direk sefer yapan Atlasglobal Düsseldorf'a vardığında, yolcuların bavullarını Çaycuma'da bırakarak uçuş gerçekleştirmiş olup, yolculara önceden haberdar edilmemiş, büyük bir mağdurluk ve hayal kırıklığı yasamışlardır. Burada belki 5 yıldır Çaycuma'ya gelmemiş olan benim Oğlanın biri, benim gelmelerini istemem üzerine ve de Çaycuma'da Filyos bölgesinde kurulacak olan serbest bölgelerde ne gibi yatırımlar kurulabilir, bölgemizin kalkınmasına ne gibi hizmetlerimiz olur gibi düşüncelerimiz vardı. Hem yerinde bölgeyi tanımak ve de Almanya'dan Çaycuma'da Havaalanı'na direk uçak seferleri olusu nedeni ile kısa da olsa hem ziyaret hem de bölgeyi yakınen tanıma ziyareti hayal kırıklığına dönüşmüş oldu. Beraber yanlarındaki bavulda anahtarlar üstelik de Düsseldorf Havaalanı'nda Park Plaza'da bekleyen araba anahtarları ve ev anahtarları hepsi bavulla beraber Çaycuma Havaalanı'nda bırakıldı. Ne yazıktır ki geldiklerine, bu uçak ile Çaycuma'ya uçtuklarına bin pişman edildiler. Peki bu durumlar ne anlama geliyor? Kısaca benim anladığım yolcuları mağdur ederek bıktırmak ve bir daha Çaycuma Havaalanı'na uçmasını önlemek ve sonuçta yolcu azlığı nedeni ile seferlerinde doğal olarak kaldırılmasına sebep olmaktır. Yani Ankara- İstanbul Havaalanlarına uçmak sonra da otobüslerle Zonguldak bölgesine gelmek otobüs şirketlerine para kazandırmak olacak. Bölgemizin meclisteki halkın seçtiği vekiller, ne islerle meşgul olurlar, hiç mi bu durumlardan haberdar değiller? Yoksa ki kendi islerine koşturmaktan pek zamanları mı yoktur? Bana göre bu hadiseler Zonguldak bölgesinin kaderi olmamalı. Hiç mi bir babayiğit halkını düşünen ve Avrupa' da ki gurbetçilerin hakkını hukukunu savunacak, bölgemiz Karaelmas diyarının hakkını meclislerde ve her yerde koruyup kollayacak hiç mi adam gibi adam yok?"

Editör: Pusula Gazetesi