Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan referandumu sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıya, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve partililer de katıldı.

CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Anayasanın metni, toplumun, halkın, milletin çok büyük oranda kabul etmesi gereken, mutabakat sağlanması gereken bir metin olmalıdır. Böyle bir metin olmaz, zaten sonuçlar da böyle bir metni, halkın kabul etmediğini ortaya koydu. Halkın yüzde 50'si bu anayasa metnine, parti devletine giden, cumhuriyeti yıkmaya hedefleyen, yeni bir devlet kurmayı hedefleyen bu anayasa baştan ölü doğmuştur. Bunun ölü doğmasına sebep olan, çok yüksek derecede oy veren 'Hayır' oyu veren başta MHP'li ülkücü kardeşlerimizin kutluyorum, onları alkışlıyorum, onlarla biz geçmişte çok kavgalar etmiştik, ama bugün Türkiye'nin ulusal mutabakatında birleşmiş durumdayız. Bunun için onları tekrar tebrik ediyorum. Onun dışında gönlü AK Partili olup da bizimle birlikte hareket eden seçmenleri de tebrik ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm örgütlerini, genel merkezimizi, tüm ilçe örgütlerimizi, Zonguldak genelinde oyları arttıran İl Başkanı ve yöneticilerimize, Gençlik Kollarımıza, Kadın Kollarımıza, gecesini-gündüzüne katarak çalışan tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Ben Ak Partililerin neye sevindiklerini düşünüyorum, anlayamadım, ama gerçekten onların şöyle bir haklı tarafları var: Zonguldak'a hiçbir hizmet etmediler, hiçbir alanında hizmetleri olmadı şu anda Türkiye'nin parası da bitti, bundan sonra siz bakmayın 'hizmet edeceğiz' demelerine, onlar çok daha farklı mağlubiyet bekliyorlardı. Gerçekten biz daha fazla farklı galibiyet bekliyorduk, o anlamda hem onlara 'niye sevindiniz?' diye soracağız, hem de sevinmelerine böyle bu şekilde hak vereceğiz. Ben bir Zonguldaklı olarak AK Parti Zonguldak yöneticilerine ve milletvekillerine şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu halk size 15 yıldır oy verdi, şimdi yine ciddi şekilde oy aldılar, bu Zonguldaklı ya size verdiği önemi karşılığını verin. Zonguldak'a hizmet edin, maden ocaklarına işçi alın. Bugün açıklanan işsizlik verilerine göre her dört gençten birisi işsiz, toplumun yüzde 13'ü işsiz, dolayısıyla AK Partililer Zonguldaklılara tekrar teşekkür etsinler gerçekten çok yüksek yüksek oy aldılar. Seçim sonuçlarına baktın hep köylerden oy aldılar, köylere de bir hizmet ettikleri yok, köylüler ne ister, gurbete giden gençlerin iş bulmasını ister, bunu yapıyor mu, yapmıyor. Nüfus azalıyor, köylerde mezarı kalacak genç bulunmuyor, bu anlamda da AK Partililer neyin sarhoşu olarak sevindiler? Bu gerçekleri ben onlara hatırlatmak isterim.

Ben iki buçuk ay arkadaşlarımızla sahada çalıştım. Benim gördüğüm MHP'li veya ülkücülerin bir tanesi bile 'Evet' vereceğini söylemedi bana. Hep samimi olarak etrafımızı sardılar, sohbet ettik. Ben MHP'den 'Evet'e yöneticiler dışında oy gittiğini düşünmüyorum. AK Partililerin ileri gelenlerinin televizyonda yüz ifadeleri gördünüz, vakit oradaki utangaçlığı görebiliyorsunuz. 4 seçimdir uygulanıyor, 'mühürsüz oy pusulaları geçersizdir' diye. Bizim köyde de, Çaycuma'nın Dereli Köyü'nde üç veya dört bu tip pusula çıkmış, bunları ayırmışlar, geçersiz saymışlar. 15 veya 17 Şubat'ta zaten Yüksek Seçim Kurulu kararı aldı, bu tip zarfların ve oyların kullandırılmayacağını ve iptal edileceğini söyledi, fakat kendi kararını hiçe saydılar. Ben bu sonuçlarla AK Partililerin erken seçime gitme cesaretinin olmayacağını düşünüyorum. Bu sonuçlar AK Parti'nin, artık her tarafta, başta büyükşehirler olmak üzere, yani memleketin dörtte üçü terörü destekleyen, (tabi ünlem işareti koyuyorum) şehirlerle çevirmiş durumda."

Editör: Pusula Gazetesi