Kdz. Ereğli Belediye İtfaiyesi, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı İle Türkiye Belediyeler Birliği'nin Ortaklaşa Kurdukları 'Türkiye İtfaiye Komisyonu'na Seçilen İlk İlçe İtfaiyesi Oldu. Komisyon İlk Toplantısını Video Konferans Yöntemiyle Yaptı.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği'yle (TBB) Ortaklaşa 'Türkiye İtfaiye Komisyonu'nu Kurdu. Kdz. Ereğli Belediye İtfaiyesi, Türkiye İtfaiye Komisyonu'na Seçilen İlk İlçe İtfaiyesi Oldu.

10 Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, 2 İl Belediye İtfaiyesi Ve Kdz. Ereğli Belediye İtfaiyesi'nden Oluşan 'Türkiye İtfaiye Komisyonu' İlk Toplantısını Video Konferans Yöntemiyle Yaptı. TBB Genel Sekreteri İle Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Şube Müdürü'nün De Katıldığı Konferansta Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş De Hazır Bulundu.

Ateş, Toplantı Ardından Şu Değerlendirmeyi Yaptı: "Konferansta İtfaiye Mesleğinin Sorunlarına, Çalışma Şartlarına, Statüsüne, Ekipman, Malzeme Ve Tek Tip Kılık Kıyafet Konularına, Afet Ve Acil Durumlarda İtfaiyenin Ve Afad'ın Koordineli Çalışma Sistemlerine Değindik. Bizlere Teşkilatımızın Büyüyüp, Gelişmesi İçin Gerekli Bütün Desteği Veren Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'a Teşekkür Ediyoruz. Türkiye İtfaiye Komisyonu'nda Batı Karadeniz Bölgesi'ni En İyi Şekilde Temsil Etmek İçin Çalışacağız."