Şehrin ekonomisinde tarım, hayvancılık ve turizm faaliyetleri önemli geçim kaynakları arasında yer alır. Çay bahçeleri, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği iş fırsatlarının yanı sıra bölge gelen turistleri ağırlamak için otel ve butikler yeni bir sektörün oluşmasını sağlar. Butik otel ve bungalov ev konseptinde hizmet veren oteller, farklı becerilere sahip personeller arar. Rize iş ilanları arasından turizm, tarım ve pazarlama sektörlerinin açık pozisyonlarını inceleyebilirsiniz. Otel bünyesinde çalışacak resepsiyon görevlisi, karşılama hostesi, şoför ve aşçı pozisyonları ilanlarda yer alır. Turizm tesislerinin büyüklüğüne göre çalışanların sayısı farklılık gösterir. Ayrıca, turistlerin yoğun olduğu dönemlerde otellerde sezonluk olarak çalışabilirsiniz. Sezonluk çalışan personellere çalıştığı süre kadar maaş ödemesi yapılır. Ayrıca, işverenlerin sunduğu yan hakların çeşitliliği farklılık gösterebilir. Rize otellerinden tam ve yarı zamanlı olarak farklı pozisyonlarda çalışabilirsiniz.

Eleman Arayan Rize Otelleri

Doğal ve tarihi güzelliklere ev sahipliği yapan Rize'de turizm faaliyetleri her geçen gün gelişiyor. Bölgedeki oteller turistleri iyi bir şekilde ağırlamak için yılın her mevsimi hizmet verir. Turizm faaliyetlerinin gelişmesiyle otellerin personel ihtiyaçları artış gösterir. Sezonluk, tam zamanlı ve yarı zamanlı olarak şehrin farklı ilçelerindeki otel ilanlarına başvuru yapabilirsiniz. Otel müdürü, müdür yardımcısı, kat görevlisi, resepsiyonist ve rehber gibi farklı unvanlara sahip kişiler turizm sektörü iş ilanları arasındaki uygun pozisyonlara başvuru yapabilir. İşverenler müşteri kitlesine göre başvuru yapan adaylardan yabancı dil bilgisi isteyebilir. Özellikle İngilizce, Arapça ve Almanca gibi popüler dillerden birini konuşabiliyor olmak resepsiyon görevlilerinde aranan niteliklerden biridir. Turistlerle ilgilenecek ve onlara rehberlik yapacak adayların aynı şekilde dil bilmesi ve bölgeye hakim olması mülakatlarda öne çıkmayı sağlayabilir.

Otel Müdürünün Görevleri ve Sorumlulukları

Otel içindeki tüm faaliyet ve hizmet kalitesinden sorumlu olan müdürlerin belirli bir eğitime ve tecrübeye sahip olması gerekiyor. Turizm işletmeciliği ve işletmecilik bölümlerinin lisans veya önlisans programlarından mezun olanlar belirli bir tecrübe deneyimden sonra otel müdürlüğü olarak görev alabilir. Otel müdürü sorumluluğu tesisin giderleri, çalışanların denetlenmesi ve hizmet kalitesinden sorumludur. Otelin maliyetlerini azaltarak kaliteli bir hizmet sunmak, personelin maaşlarını belirlemek ve otel müşterilerinin memnuniyetlerini kontrol etmek müdürlerin görevleri arasında yer alır. Yoğun ve esnek çalışma saatlerine uyum sağlayan kişiler tecrübe ve yeteneklerine göre Rize otel iş ilanlarını inceleyerek kariyer planlaması yapabilir.