Zonguldak İl Genel Meclisi'nin eski CHP'li üyesi ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral, 6 Ocak 2018 Cumartesi günü yapılacak olan kongrede partisinin İl Başkanlığına aday olduğunu belirterek, CHP'li üst kurul üyelerinden destek istedi.

Önceki gün kendisine destek istemek amacıyla CHP Devrek İlçe Başkanlığı'nda üst kurul üyeleriyle bir toplantı yapan Oral, Zonguldak'ın ve ülkenin içinde bulunduğu durumdan bir an evvel çıkartılması gerektiğini, söyledi.

Oral, "Hepimizin bildiği gibi Zonguldak ve ülkemizin götürüldüğü yer içler acısı durumdadır. Ekonomisi daralmış, işsizliği artmış, emeklilerinin çoğaldığı Zonguldak'ımız bu iktidar eliyle her geçen gün kötüye gidiyor. Ülkemizde yine bu iktidar eliyle bilinmezlere götürülüyor. Ülkemizi ve Zonguldak'ımızı bu kötü gidişten ancak ve ancak CHP iktidarı kurtaracaktır. Bunun için tüm CHP'liler birlik ve beraberlik içinde ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Biliyorsunuz, bunların getirdiği yeni sistemle parti il başkanları valiyle eş durumdadır. Yani il başkanlığı çok önemlidir, bu nedenle partimin il başkanlığına adayım, bunun için sizlerin desteğine ihtiyacım var, desteklerinizi bekliyorum." diye konuştu.

CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü de, ziyaretleri için Turan Oral'a teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi