Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gökçebey İlçe Başkanı Tuna Çapcı, partisinin 12'nci Olağan Kongresi'ne ilişkin bir değerlendirmede bulunarak, son dönemde Gökçebey MHP'de yaşananlar hakkında bir açıklama yaptı.

Başkan Çapcı, şunları söyledi:

"25 Mart 2017 Cumartesi günü yapmış olduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi Gökçebey İlçe Başkanlığı 12'nci Olağan Kongresi hakkında bir takım kişiler tarafından aslı astarı olmayan bilgiler dolaşmaktadır. Kongre günü saygıdeğer delegelerimiz, yeterli çoğunluğu sağlamış, İlçe Seçim Kurulumuz tarafından oylarımız sayılmış ve başkanlığım resmi olarak ilan edilmiştir. Bütün bu olanları görmezden gelip 'Kongre geçersizdir, delegeler orada yoktur' şeklinde iftiralar atmak akıl karı bir iş değildir. Sormak istiyorum; değerli parti yöneticilerimin haberleri ve izinleri olmadan isimlerini alıp, imzalarını atıp, kendi şahsi menfaatleri doğrultusunda kullanma haklarına nereden sahip olmuşlardır? Böyle yaparak neyi ispat etmeye çalışıyorlar? Yoksa Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyefendiye tepkili olduklarını göstermek mi istiyorlar? Eğer öyleyse, Genel Başkanımızın bir sözünü kendilerine söylemek isterim: 'Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?' Delegelerimizin kararı, yönetimimizde olanların maneviyatı, İl Başkanımızın takdiri ile yolumuza tam gaz ediyoruz. Sevgili dava arkadaşlarım; biliniz ki; Türk milletinin son kalesi olan 48 yıllık Milliyetçi Hareket Partisi, kimsenin istediği gibi atını sürebileceği bir çiftlik, istediği şekilde racon kesebileceği bir yazıhane, istediği gibi oyun oynayabileceği bir oyuncak değildir ve olmayacaktır. Bizim Ülkücülük anlayışımız, bizim davaya olan inancımız; kişilere değil, davaya olan hizmeti göz önünde bulundurmaya, kendi çıkarlarımızı ve menfaatlerimizi elimizin tersiyle bir kenara atmamızı söylüyor, biz de bunu yapıyoruz.

Saygıdeğer Ülküdaşlarım; aramıza nifak tohumu ekmeye çalışanlara, Gökçebey'de Milliyetçi Hareket Partisi'nin varlığına ve birliğine kastetmeye çalışanlara karşı tepkimizi net koyalım. Söz sahibi olmamızı engelleyenlere geçit vermeyelim. Ocak Başkanımızın dedikleri, Benim yani İlçe Başkanının dedikleri dışındaki kimseye itibar etmeyelim. Unutmayalım, bu parti birilerinin değil, Türk milletinin ta kendisidir."

Editör: Pusula Gazetesi