02-04 Haziran 2018 tarihlerinde Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde düzenlenen "Çoklu Avrupa Taekwondo Şampiyonası"nda Zonguldak Kilimli Halk Eğitim Merkezi ve Gelikspor Kulübü Sporcusu Tuğra Ali Çakıcı Yıldız Erkekler 57kg kategorisinde şampiyon oldu.

Zonguldaklı Taekwondo Milli takım antrenörü Emrah Demir'in keşfedip yetiştirdiği Tuğra Ali Çakıcı Bulgaristan'da adeta tarih yazdı.

İlk maçında Yunan rakibini 21-1 gibi farklı skorla yenen Tuğra, ardından çekişmeli geçen maçta Hırvat rakibini 10-9 yenerek finale kaldı.

Finalde Ukraynalı rakibini tarihi farklı skorla 21-1 yenen Zonguldaklı Milli Taekwondocu Tuğra Ali Çakıcı Çoklu Avrupa Taekwondo şampiyonu oldu.

Bu şampiyonlukla Türkiye ve Zonguldak'ın gururu haline gelen Tuğra Türk bayrağını da Bulgaristan'da dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadı, yaşattı.

Tuğra bu başarısı ile önümüzdeki aylarda yapılacak ve yeri ve zamanı daha sonra açıklanacak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi Avrupa kotası alarak temsil etmeye hak kazandı.

EMRAH DEMİR GURURLANDI

Antrenör Emrah Demir "Çok ciddi ve disiplinli şekilde çalışarak özel yaşamımızdan büyük fedakarlıklar yaptık. Tuğra gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacak. Bulgaristan'da elde edilen şampiyonluğun yanı sıra Türk bayrağını göndere çektiren sporcumla gurur duyuyorum. Bizlere destek olan başta Sayın Valimiz Ahmet Çınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel ve herkese çok çok teşekkür ediyorum. Sporcum Tuğra Ali Çakıcı'yı da kutluyor, kendisiyle gurur duyuyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi