Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından başlatılan bilim söyleşileri etkinlikleri kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Kerem Mert Şenses Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi'nde lise öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı birer söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşilerde Dr. Öğr. Üyesi Şenses, "Sağlıkta Biyoinformatiğin Önemi" başlıklı iki ayrı sunumda, biyoinformatik biliminin yeni nesil ilaç ve yüksek katma değerli biyoteknolojik ürünlerin geliştirilmesindeki önemini vurguladı. Ayrıca, Şenses, biyoinformatik yöntemler kullanarak hayata geçirdiği girişimcilik projesini dinleyicilerle paylaştı. Etkinliğin sonunda Massachusetts Institute of Technology (MIT) Koch Enstitüsü'nden Dr. Yetiş Gültekin öğrencilerle video konferans yoluyla biyoinformatiğe dair bir sohbet gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Şenses, bilimsel araştırmalara yaptıkları katkılardan dolayı başta TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı olmak üzere TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı ve çalışanlarına ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkan sağlamak amaçlanmaktadır.

Editör: Pusula Gazetesi