Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan Mustafa Acar, çalışanların yeni banka promosyonları ile ilgili çalışmanın kendilerine haber verilmesi ve panoya asılması gerektiğini söyledi.

Diğer kurumlarda çalışanlara promosyonun tek seferde verildiğini ifade eden Acar, kendilerine taksitle verildiğini belirterek "Kurum bize yeni promosyonla ilgili hiçbir bilgi vermiyor, protokolü bizden saklıyorlar. Şu ana kadar yeni promosyonla ilgili bilgi gelmedi. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

"BÜTÜN KURUMLAR BAŞBAKANLIĞIN GENELGESİNE UYUYOR, BİZİMKİLER DE UYSUN İSTİYORUM"

Acar, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi;

"Banka promosyonları ile ilgili bazı sıkıntılarımız var. Biz sürekli mağdur edilmekteyiz. Şimdi 2015 bir anlaşmamız var, 2019'da bitti. Bu anlaşmanın içeriğini ne bir panoda asarak işçiye, çalışana gösterdiler. Daha sonra bittikten sonra Mayıs ayında yeniden anlaşmaya gideceklerini söylüyorlar. Burada bizim maaşımız 6 ay hiç karşılıksız kullanılmaktadır. Buna sendika duyarsız kalıyor, sadece biz dıştan gözlemci olarak katılabiliyoruz gerisine müdahale edemiyoruz. Oysa Türkiye'deki bütün sendikalar, tek seferde ve bütün internet sitesinde panolarda bunun bilgisini vererek işçisine sahip olmakta bizimkiler maalesef yeni yeni çalışmalar yapıyoruz diyorlar. 20 yıldır bu devam ediyor ve insanlar mağdur olmakta. 11 Bin üzerinde çalışan işçi ve memur, bütün herkese dosya verdim. Bütün Türkiye bu promosyonu tek seferde alırken maalesef bizim kurum 2015-2019 arası 10 taksitle her 6 ayda bir 230 TL en düşük ücreti vermek şartıyla. Bugün ormana bakıyoruz 1600 oluyor, bir de milli eğitim çalışanlarına bakıyorum; 3060, sağlığa bakıyorum; 6675 TL 5 senelik, bu örnekleri elimizde mevcut. Onlara tek seferde veriliyor, 2010'da çıkan yasaya genelgeye bunlar uyuyor. Ne yazık ki bizim kurum ve Vakıfbank buna uymuyor. 2300 TL 5 Yıllık en düşük biziz, birde taksitlere bölünüyor buna ne zam farkımız, ne enflasyon farkımız, hiçbir şey yansıtmıyorlar. Protokolü sürekli bizden gizliyorlar. Oysa bunu panolara ve İnternet sitelerine vermeleri gerekmektedir. Araştırdım. Yeni anlaşmayı yapsınlar bu protokolü internete ve panoya assınlar, diğer kurumlar nasıl yapıyorsa herkes birbirinden emin olsun. Bütün kurumlar Başbakanlığın genelgesine uyuyor, bizimkiler de uysun istiyorum. Yoksa suç duyurusunda bulunacağız. 6 ay banka bana parasını versin bakayım hiç karşılıksız kullandıracak mı?"

Editör: Pusula Gazetesi