TTK'ya işçi alımı konusunda GMİS olarak büyük mücadele verdiklerini belirten ve sonunda bunu başardıklarını ifade eden GMİS Mali Sekreteri Adnan Tıska, "İstediğimiz sayıda olmasa da kuruma işçi alımını kabul ettirmemiz büyük bir başarı ve devamı da gelecektir. Biliyorsunuz, çok uğraştın, meydanlara çıktık ama işçi alımını başaramamıştık. Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde yoğun baskı kurarak, orada istemediğimiz olaylarda gelişti. İşçi alımında bunlarında etkisi oldu. Bu seferki geldiğinde ise hiç baskı kurmadan 1500 işçi sözü verdi. Önümüzde ki günlerde işçi alınacaktır. İş ve işçi bulma kurumumuzun bir yönetmeliği vardı, resmi gazetede bu yayınlandı. Şimdi işçi alımı ile ilgili hazineden bir yazı bekleniyor. Kurumda kendi arasında bir komisyon oluşturulup alınacak işçilerin şartları da konuşulur. Şu anda TTK'ya işçi alımı için başvurular başlamadı. Bize bu yönde çok soru geliyor. Başladığı zaman bunu basın ve yayın yoluyla Zonguldak halkına duyuracağız. Şu anda kesin değil ancak önümüzdeki günlerde başvurular başlar diye düşünüyorum."

BAŞVURULARDA İZDİHAM OLUR, BÖLGELERE YAYILMALI

"Başvuru döneminde bir yığılma olacak. 40 bin başvurudan bahsediyoruz. Bu İşkur'un kendi binasında yapılırsa Zonguldak'ta büyük bir izdiham olur. Bunu bölgelere yaymak lazım diyorum. Çünkü bu 5 günde sınırlanacak. 5 günde başvurular tamamlanacak derse İstanbul'da, köylerden ve şehir dışından gelen kişileri Zonguldak almaz. O yüzden 2009 yılında olduğu gibi hangi bölge hangi müessese de çalışıyorsa bu müesseselere dağıtılması lazım. İzdiham olmaması lazım. İnsanlar burada sıkıntı çekmeden başvurularını yapması lazım. Ben herhangi bir engel olmadığını, önümüzdeki günlerde genel müdürlük, ilgili bakanlık çalışmaları yapar ve bu işçi alımını gerçekleştirirler."

"İŞÇİ ALIMI YETERLİ SAYIDA DEĞİL"

"İşçi sayısı yeterli mi? Değil. Haziran ayında verilen söz, yılbaşında da emekli olacakların sayısı da bini bulur. Verilen bin 500 işçi sözünün bin tanesi gitmiş oldu. Haliyle 500 işçi oldu. İşçi alımı konusunda sendika olarak burada kim olursa olsun kuruma daha fazla işçi alınması için mücadelemizi sürdüreceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi