CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Avukat Ünal Demirtaş, partisinin Camlı Köşk'teki aday tanıtım toplantısında "TTK'yı yeniden yapılandırıp ayağa kaldıracağız, norm kadrodaki 6 bin 500 işçi açığını işçi alarak kapatacağız" şeklindeki sözleri tartışma yarattı.

Demirtaş'ın bu sözlerine ilk tepki Ak Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Maden Mühendisi Polat Türkmen'den geldi.

Türkmen, "Kozlu'da ocağa inen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 3 bin işçi sözü verdi ve işçiler alındı. Teknoloji yeniliyoruz, gerekli çalışmalar neyse onları yapıyoruz. Ben maden mühendisiyim, bu yörenin insanıyım. Biz madenden ekmek yedik, onunla büyüdük. TTK'nın en iyi şekilde değerlendirilmesi ve sonuca ulaşmasını en çok isterim. 6 bin 500 işçi almak mümkün olursa biz de alırız. Bunun etüdünü yapacağız, genel müdürlerle oturacağız, hesaplayacağız, randıman nedir? Bunlara bakacağız. Ona göre hareket edeceğiz. Öyle havadan atmakla olmuyor" dedi.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

TTK'yı yeniden yapılandırıp ayağa kaldıracağız, norm kadrodaki 6 bin 500 işçi açığını işçi alarak kapatacağız. Zonguldak'a yatırım gelmemesinin sebebi, Zonguldak'ın haksızlığa uğramasıdır. Zonguldak'ı teşvik seviyesini en az 4'e çıkartacağız ve sektörel teşvik sağlayacağız. Bu sektörel teşviklerin de seviyesini artıracağız. Bu sayede Zonguldak'ı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. 30 yıllık Filyos Projesi'nin 16 yıl sonra daha yeni temeli atıldı. Biz Filyos Projesi'ni 3 yılda tamamlayacağız ve bölgede de yüksek teknolojili ürünler üreteceğiz. 2008 yılından bu yana konuştuğumuz bir konu var, Ereğli Tersaneleri... Bu tersanelere 10 yıldır bir çivi bile çakılmadı ve halen daha aynı durumda. Bu tersanelerimizi özel teşviklerle hayata geçireceğiz, ayağa kaldıracağız ve eski günlerine döndüreceğiz. 30 yıldır aynı şeyleri konuşuyoruz. Zonguldak-Ereğli, Zonguldak-Ankara-,Zonguldak-Devrek yolları, bitmeyen aşk hikayeleri... Zonguldak,'ın yollarını 1 yılda bitireceğiz arkadaşlar 1 yılda...

Editör: Pusula Gazetesi