Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta mücadele eden Ereğli Belediyespor ligde geride kalan 7 hafta içinde topladığı 12 puanla 6'ncı sırada bulunuyor. Geçtiğimiz sezon aldığı seri galibiyetlerle şampiyonluğu kılpayı kaçıran Ereğli Belediyespor'da elde edilen bu başarısı taraftarıyla kenetlenmesiyle gelmişti. Özellikle iç sahada geçtiğimiz yaklaşık 10 bin taraftara oynayan Ereğli Belediyepor'u Genç Ereğlililer Taraftar grubu deplasmanda da yalnız bırakmayarak en büyük desteği verdiler, futbolculara sahada güç ve moral verdiler.

TRİBÜN LİDERLERİNE VERİLEN CEZALAR OLUMSUZ YANSIDI
Ereğli Belediyespor'un aldığı başarılı sonuçlarla büyük katkısı olan Genç Ereğlililer taraftar grubu liderlerinden Burhan Önder olmak üzere 4 kişinin Çankırı Belediyespor maçında aldıkları 1'er yıllık cezalar yeni sezonda etkisini büyük ölçüde gösterdi.

Burhan Önder ve arkadaşları cezaları nedeniyle yeni sezonda tribünde takımlarını destekleyemiyor. Taraftar coşkusundan yoksun kalan Ereğli Belediyespor'un başarısında büyük düşüş görülürken, tribünlerde öksüz kaldı. Tribünlerden gerekli desteği alamayan Ereğli Belediyesporlu futbolcular da maçlara motive olmakta zorlanıyor, kayıplar üst üste geliyor. Son olarak sahası Beşyüzevler'e 1-0 yenilen Ereğli Belediyespor'da Zafer Şahin de istifa etmek zorunda kaldı.

YENİ DÖNEM YENİ UMUT, YETKİLİLER HAREKETE GEÇMELİ

Ereğli Belediyespor yönetimi Zafer Şahin'in yerine takımın başına Ufuk İskender'i getirdi. Hafta sonu takımın başında maça Ercan Yaman çıkacak. Ereğli Belediyespor'da yeni bir dönem başlıyor. Ancak yetkililer Genç Ereğlililer Tribün liderlerinin almış olduğu cezalar için harekete geçmek zorunda. Henüz soruşturması devam eden ve davası görülmeyen tribün liderleri için yetkililerin soruna el atması ve tribün liderlerinin suçsuz olduğunun kanıtlanarak tekrar tribünlere döndürülmesi şart.

ÖRNEKLERİ ZONGULDAKSPOR'DA VAR

Zonguldakspor tribün liderleri geçtiğimiz sezonlarda haksız cezalar almış ve 1'er yıl gibi tribüne girememe cezası almıştı. Ancak yönetim harekete geçmiş ve tribün liderlerinin suçsuz olduğunu kanıtlayarak cezaları kaldırmıştı. Aynı olay Ereğli Belediyespor taraftarları olan Genç Ereğlililer taraftar grubu için de yapılmalı ve yönetim ve kentin yetkilileri tribün liderlerinin cezalarının kaldırılması için harekete geçmeli.

HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK, ŞAMPİYONLUK GELECEK
Genç Ereğlililer taraftar grubu liderlerinin cezalarının kaldırılması halinde geçtiğimiz sezon olduğu gibi tribünler tekrar şenlenecek, iç sahada rakipler fair-play çerçevesi içinde şiddetten uzak tezahuratlarla cehennem yaşayıp, deplasmanda ise futbolcular arkalarında büyük bir güç hissedecek, Ereğli Belediysespor her geçen hafta zirveye koşacak, sezon sonu başta Genç Ereğlililer olmak üzere taraftarıyla şampiyonluğa koşacak.

Editör: Pusula Gazetesi