TFF 2.Lig temsilcimiz Zonguldakspor'un taraftarları ve tribün liderleri Zonguldakspor'un Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yaptığı antrenmanını ziyaret ederek Amed Sportif maçı öncesinde moral verdi. Taraftarlar, Zonguldakspor'un her zaman yanında olduklarını söyleyerek, şehirde bir sahipsizlik olduklarını söylediler. Zonguldaksporlu futbolcular armanın değerini bildiklerini ve yapmış oldukları protestonun şehirin ileri gelenlerine olduklarını belirttiler.


TRİBÜN LİDERLERİ TEK TEK KONUŞTU


Zonguldakspor taraftar tribün liderlerinden Taner Arslantürk, Zeki Beybeyoğlu ve Miraç Balcı, Bayram Demir Teknik heyet ve futbolcularla saha içinde yaptıkları toplantıda konuşma yaparak Zonguldakspor ve madenciler için formanın ne kadar değerli olduğunu belirterek kırmızı-lacivertli formanın renklerine şehit madencilerin kanından aldığını ve Manisa FK maçı sonrasında formaların yere bırakılmasının hassas bir konu olduğunu, camianın da bunu yanlış anladığını belirterek teknik heyet ve futbolculara konunun hassasiyetini anlattılar, tribün liderleri olarak kendilerinin sağduyulu olduğunu söyleyerek futbolcuların davasında yanlarında olduklarını belirttiler.


SİNAN ÖREN: "KONUŞMAK YERİNE ÇÖZÜM ÜRETSİNLER"


Zonguldakspor Takım Kaptanı Sinan Ören ise yaptığı konuşmasında formaları yere bırakarak değersizleştirme niyetinde olmadıklarını belirterek şöyle konuştu: "İnsanlar konuşmak için konuşuyor. Formanın ağırlığını ve değerini bu kadar sıkıntılara rağmen en çok futbolcu arkadaşlar biliyor, 90 dakika mücadele ediyorlar. Dışarıdaki arkadaşlar bunlara yorum yapacağına, konuşmak yerine çözüm üretsinler. Biz sadece bunu söylemek istiyoruz" dedi.


SERKAN AFACAN: "ART NİYET YOK"


Teknik Direktör Serkan Afacan ise taraftarlara yönelik yaptığı konuşmasında, "Futbolcuların yapmış olduğu eylem formayı ve armayı değerli kılabilmek adına haklı bir eylemdi. Futbolcuların formaları yere bırakmakla ne formaya, ne armayı değersizleştirmek gibi bir niyetleri yoktu. Sezon başında geldiğimde yerin yüzlerce metre altında çalışan madencilerimiz için hafta sonu oynayacağımız maçın galibiyetini armağan etmek adına buradayız. Forma ve armayı hor görmek gibi bir niyetimiz kesinlikle yok. Futbolcularımız aslanlar gibi arma ve formaya sahip çıkıyor. Sadece sahipsizlik takıma ve şehredir. O nedenle kimse art niyet aramasın. Biz buradayız ve takıma ve formaya sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.