Zonguldak Rat Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan inşaat çalışması nedeniyle evi zarar gören İsa Şekerci, Cumhuriyet Savcılığı'na mağduriyetinin giderilmesi için suç duyurusunda bulundu.

Rat Mahallesi 2'inci Durak'ta ikamet eden Şekerci ailesinin evi, aynı mahallede yapımı devam eden TOKİ inşaatlarındaki çalışmalar nedeniyle ciddi zarar gördü. Evde meydana gelen çatlaklar ve yarılmalar sonrası huzursuz olan ve can ve mal güvenliğinin olmadığını belirten İsa Şekerci, durumu Zonguldak Belediyesi'ne dilekçe ile bildirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende ile görüşen Şekerci, Darande'den 'Konuya biz değil TOKİ bakmalı, bizimle ilgili bir konu değil. Belediyenin maddi durumu pek iç açıcı değil zaten' cevabını aldı.

Zonguldak Belediyesi'nin duruma kayıtsız kalmasının ardından Valiliğe başvuran Şekerci, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) yönlendirildi. AFAD, yolda ve evde incelemelerde bulundu ve can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğu yönünde rapor tuttu. Konunun muhatabının ise Zonguldak Belediyesi olduğu İsa Şekerci'ye ifade edildi. Raporda; "Alanda meydana gelen çatlakların sebebi hakkında kanaate varılamamıştır. Konutta can ve mal güvenliğinin önüne geçilmesi için ilgili kurumlarca gerekli araştırmaların yapılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Evde ve yolda meydana gelen çatlakların ve hasarın TOKİ'de devam eden inşaat çalışmalarından meydana geldiğini belirten İsa Şekerci, "TOKİ alanda çalışma yapmazken evimizde güvenli bir şekilde oturuyorduk. Ancak, TOKİ alanında başlayan inşaat sonrası evimin önünden geçen yolda çatlaklar oluşmaya başladı. Bu durum zaten bir çok kez yerel basında haber de oldu. 1 ay önce yolun yarısı çöktü ve bununla birlikte evimde de çatlaklar oluşmaya başladı. Evde oturmaktan korkuyoruz. Bir sağanak yağış olduğunda ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mal güvenliğini zaten geçtik, can güvenliğimiz de tehlike altında. Durum böyleyken herkes bizimle ilgili bir durum değil diyor. Ben şimdi ne yapayım? Bu evi ben çatlatmadım, TOKİ'yi ben getirmedim, yolu da ben çökertmedim ama zararı hep bana oldu. Bir vatandaş olarak Sayın Valimizden ve Sayın Belediye Başkanımızdan yardım istiyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi