Zonguldak Ekonomi Zirvesi'nde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Bana zaman zaman Gaziantep, Kayseri, Konya nasıl marka şehir oldu, Kahramanmaraş nasıl oldu diye soruyorlar. Bir çoğunun toprağındaki verimlilik, altındaki zenginlik Zonguldak kadar değildir. Bu illerde siyasi görüşü ne olursa olsun, etnik grubu ne olursa olsun, mezhebi ne olursa olsun insanlar birlikte hareket etmenin içinden geliyorlar. Farklı düşüneceğiz ama ortak akılda birleşirsek o zaman kazançlı çıkarız" dedi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Zonguldak Ekonomi Zirvesi'ne katıldı. Dedeman Otel'de düzenlenen programda konuşan Hisarcıklıoğlu, "Çaycuma ilçemizde üniversite kampüsümüz içerisinde bir Gıda ve Tarı Meslek Yüksekokulu yapacağız. Bu okulun yapımına her türlü katkıyı sunan sayın Valimiz Ahmet Çınar'a ve Sayın Rektörümüz Mahmut Özer'e teşekkür ediyorum. Burada 5 odamız, valimiz, devletimiz, milletvekillerimiz ve üniversitemiz birlikte hareket etti. Ben şunu sıklıkla söylüyorum, birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Eğer birlikte hareket ederseniz kazanırsınız. Bana zaman zaman Gaziantep, Kayseri, Konya nasıl marka şehir oldu, Kahramanmaraş nasıl oldu, Denizli nasıl oldu diye soruyorlar. Bu illere bir bakın değerli kardeşlerim. Bir çoğunun toprağındaki verimlilik, altındaki zenginlik Zonguldak kadar değildir. Benim ortak görüşüm bu illerin markalaşmasının altında tek bir neden var. Bu illerde siyasi görüşü ne olursa olsun, etnik grubu ne olursa olsun, mezhebi ne olursa olsun insanlar birlikte hareket etmenin içinden geliyorlar. Yani ne diyor, birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Şimdi bir ilin valisi, milletvekilleri, belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları birlikte hareket etmeye başlayınca bu şehre bereket geliyor. Hepimiz farklı düşüneceğiz, tek düşünmeyeceğiz. Allah hepimize düşünelim diye beyin vermiş. Düşüneceğiz, farklı düşüneceğiz ama ortak akılda bu düşündüklerimizi birleştirebilirsek işte o zaman kazançlı çıkarız. İşte Zonguldak'ta da bu var. Bu anlamda Zonguldak'ta Sayın Valimizi ve oda başkanlarımı kutluyorum.

"ZONGULDAK TSO PROJE FABRİKASI GİBİ ÇALIŞIYOR"

Milletvekillerimizin, oda başkanlarımızın ve belediye başkanlarımızın çok maaş aldığını düşünüyorsunuz. Ankara'ya gelin de görün. Onlar doğru iş yaptıklarında desteklerseniz, alkışlarsanız Zonguldak'a daha güzel hizmet ederler. Bakın bu gün birlikte hareket ediyorlar. Bugün bizleri ve sizleri yalnız bırakmayıp aynı ortamı paylaşıyorlar. Zonguldak TSO proje fabrikası gibi çalışıyor haberiniz olsun. Türkiye'de proje üretme noktasında ve takibi noktasında en iyilerden bir tanesi. Metin başkan Ankara'ya geldiğinde projeleri sanki bana faydası olacakmış gibi detaylı bir şekilde anlatıyor. Tabi bana da faydası olacak. Zonguldak TSO ne kadar zengin olursa Rıfat Hisarcıklıoğlu da o kadar zengin olur. Dürüst çalışıyor kendilerinden Allah razı olsun.

"YERLİ OTOMOBİL ÜRETECEK BABAYİĞİTLER VAR, FİLYOS VE EREĞLİ TALİP"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü 'Başkanım bu Filyos Projesi'ni uluslar arası yatırımcıların gündemine getirmek için TOBB ile beraber hareket edelim çalışalım' dedi. Biz Sayın Bakanımız ile beraber çalışmaya başladık. Yerli otomobili Filyos Vadisi içerisinde yapalım dediniz. Eğer ben yapacak olsam, emrin olur diyeceğim ve yapacağım. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız yerli otomobil konusunda babayiğit arıyoruz dedi biliyorsunuz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü ile beraber firmalarla görüşmeleri yaptık bitirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızdan onayını aldık. Pazar günü görüşmelere başlıyoruz. Yerli otomobili yapacak olan babayiğitler var. Kamuoyuna görüşmelerin ardından açıklayacağız. Bu devlet projesi değil, özel sektör projesi olacak. Filyos ve Ereğli yerli otomobilin üretimine talip. Talipli olan bir çok yerimiz var. Konya var, kayseri var, Gaziantep var. Bunu Sayın Bakanımıza ileteceğim.

Editör: Pusula Gazetesi