Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, ihracatçı sayısını artırmak, Oda üyelerini ihracat destekleri hakkında bilgilendirmek amacıyla ZTSO bünyesinde "İhracat Destek Ofisi"nin hizmete girdiğini bildirdi.

(ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından İhracat Destek Ofisi İşbirliği Protokolü'nün imzalandığını; sonrasında da TOBB ile ZTSO arasında işbirliği protokolünün imzalanarak uygulamaya Zonguldak'ın da dahil olduğunu söyledi.

Zonguldak İhracat Destek Ofisi'nin de ZTSO'da faaliyetlerine başladığını kaydeden Demir, "İhracat Destek Ofisi" aracılığıyla bölgemizin ihracat rakamlarını daha yukarı taşımak hem de ekonomiye yeni ihracatçılar kazandırmak arzusundayız" dedi.

Ticaret Bakanlığı ve TOBB işbirliğiyle hayata geçen İhracat Destek Ofisleri uygulamasının ihracat hedefleri kapsamında ihracatçı sayısının artırılması ve ihracatın tabana yayılmasının amaçlandığını belirtenMetin Demir, şöyle dedi: "İmzalanan protokol kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde İhracat Destek Ofisi oluşturuldu. Ofisimizde, halihazırda ihracat gerçekleştiren veya ihracatı hedefleyen firmalara Ticaret Bakanlığı'nın Pazara Giriş Belgeleri, Yurtdışı Pazar Araştırması, Rapor Satın Alımı, Küresel Tedarik Zincirine Giriş, Yurtdışı Birim, Yurtdışı Tanıtım, Marka Tescil, Yurtdışı Fuar, Tasarım, Hususi Damgalı Pasaport, Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri gibi bilgi ve destek verilecek."

İhracat Destek Ofisi'nin, Ticaret Bakanlığı ile sürekli iletişim içinde olacağını ifade eden Başkan Demir, şunları söyledi: "Odamızda kurulan İhracat Destek Ofisi, hizmet binamızda faaliyetlerine başlamıştır. Ticaret Bakanlığı'nın sunmuş olduğu destekler kapsamında bilgi almak isteyen üyelerimiz ([email protected] ) mail adresinden veya (0372 251 11 11) numaralı telefonumuzdan iletişime geçebilirler. Ofisimizde ihracatçılarımıza her konuda yardım edilecek. Ortak hedefe kilitlenmenin meyvelerini, ekonomiye yeni ihracatçılar kazandırarak ve yeni ihracat rekorları kırarak önümüzdeki günlerde inşallah göreceğiz. El birliğiyle Türkiye'nin ve şehrimizin kazanmasını sağlayacağız."

Editör: Pusula Gazetesi