Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a yapılan saldırıyı yaptığı yazılı açıklamayla kınadı. Hukuk yollarının açık olduğu Türkiye'de fiili saldırıların asla kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Öksüz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Zonguldak'ta gazetecilere yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikalarının devam ettiğini üzülerek görüyoruz. Pusula Gazetesi İmtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ yeni bir saldırı ile karşı karşıya kalmış; Tığ, saldırıyla ilgili Yasin Hamzaçebi ve adamı olduğu iddia edilen iki kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hak ve Sorumluluk Bildirgesinin işaret ettiği şekilde; basın etik ve meslek ahlakı ile bağdaşmayan, kişi hak ve hürriyetine saldırı niteliğindeki hiçbir yayın tasvip edilemeyeceği gibi, kamu görevi yapan gazeteci; tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma ve yazma hakkına sahiptir. Hukuk yolları açıkken hiçbir gerekçe fiili saldırılara gerekçe gösterilemez.

Daha önceki benzer olaylarda da paylaştığımız gibi; son dönem yaşanan olaylar, yazılanlar ve şiddetle sonuçlanan gelişmeler sonrasında yara alan Zonguldak'ın kendisidir. Bu ve buna benzer olaylar bu güne kadar taraflarına ve kente hiçbir şey kazandırmadı bundan sonra da kazandırmayacak. Benzer olayların yaşanmaması temennisiyle bu saldırıyı kınıyor sağduyuya davet ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi