Tüm profesyonel liglerin oynanıp tamamlanmasına rağmen Corona Virüs salgını nedeniyle Bölgesel Amatör Lig oynanmamıştı. Futbolcuların ve kulüpleri baskısı üzerine BAL'ı başlatma kararı alan ve 3 kez erteleyen TFF, son olarak liglerin 9 Haziran'da başlayacağını açıklamış ve kulüpler de hazırlıklarını bu yönde yapmıştı. Kura çekimi ve fikstür çekiminin ardından TFF bugün yaptığı toplantısında Bölgesel Amatör Lig'in resmen başlayacağını açıkladı ve BAL statüsünü onayladı.

TÜM ASKF BAŞKANLARINA RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ, LİGLER RESMEN BAŞLIYOR

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'ndan 81 ASKF Başkanlığı'na gönderilen yazı şu şekilde: "ASKF Başkanlarımızın Dikkatine! TFF Yönetim Kurulu'nun 02.06.2021 tarihli toplantısında 2020-2021 Sezonu BAL Statüsü kabul edilerek bugün TFF ve TASKK web sitesinde yayınlanmıştır.

Statünün ve ekinde yayınlanan Covid-19 salgını nedeniyle uygulanacak tedbirlere ilişkin esasların ASKF Başkanlarımız, Futbol İl Temsilcilerimiz, BAL Denetçileri ve Sağlık Tedbirleri Kontrolörleri tarafından dikkatle incelenmesini, yayınlanan statü ve eklerinin iliniz BAL Kulüplerine de duyurulmasını rica ederiz"