Zonguldaklı Teknik Direktör Cahit Terzi Zonguldakspor'u amatör kümeden profesyonel lige çıkarmasının ardından son olarak geçtiğimiz sezon Yeni Orduspor'u da BAL'dan profesyonel lige çakırmış ve bu sezon da play-off içinde olmak için mücadele vermişti. Yeni Orduspor ile sözleşmesinin bitmesiyle birlikte Ordu camiasıyla vedalaşan Cahit Terzi Zonguldak'a dönüş yaptı. Zonguldakspor ve Yeni Orduspor ile ilgili açıklamalarda bulunan Terzi, geleceği ile ilgili kariyer planlaması konusunda gelen tekliflerin olduğunu, karar vermek için henüz erken olduğunu söyledi.

ORDU SERÜVENİNİ ANLATTI

Zonguldakspor'un ardından Güzel Orduspor ile anlaşmaya varan Cahit Terzi, Ordu'da yaşadığı 2,5 yıllık süreyi değerlendirdi: Terzi ''Zonguldak'tan ayrıldıktan sonra birkaç takımdan teklif geldi. Kendi memleketimin takımı Ordu bana cazip geldi. Proje takımı olduğu için. Geldiğimde alttan üçüncü sıralardaydı. İlk devrenin bitmesine 2hafta vardı. İkinci devre orayı aldıktan sonra ilk üçe girdik. Baya bir liderle aynı puanı aldık. Ondan sonra şampiyonluğa oynayan Bölgesel Amatör Ligde bir takım kurduk. Oda açık ara şampiyon olduk. Türkiye'de 156 takım arasında en fazla puan alarak çıkan takım olarak birinci olduk. Ondan sonra 3.Ligde devam ettik. Orada da ilk devre gerçekten başarılı olduk. 2puan liderin gerisindeydik. Bölgesel Amatör Ligden çıkan bir takım olarak bu büyük başarıydı. Maalesef ikinci devre aynı performansı gösteremedik. Maalesef benim dışında gelişen olaylar oldu. Ordu'da bir taraftar grubu protesto etti. Biz bunlara sığınmıyoruz. Başarısız olarak görüyoruz. Orada güzel günlerimiz geçti. Orada ilk defa Ordu merkezde ilk defa bir takım profesyonel bir lige çıktı. Artık ayrılmanı zamanıydı. Güzel bir 2,5 sene geçirdik. İnşallah Yeniorduspor üst liglere çıkacaktır. Tesis olarak stadyum olarak güzel imkanları var. Bizde takımın önüne açmak için ayrıldık. Ordu'da imkanlar üst düzeydeydi''dedi.

"ZONGULDAKSPOR BİZİM ÇOCUĞUMUZ GİBİ"

Zonguldakspor'un çocuğu gibi olduğunu belirten Cahit Terzi, ''Zonguldak şehri de bir takım maç yaparak final oynayarak tarihinde ilk defa profesyonel lige çıktı. Önce ki dönemlerde Zonguldakspor şehir statüsü ile profesyonel lige girdi. Amatör'e düştük sonra o da bana nasip oldu. Zonguldakspor'un şampiyon olarak profesyonel lige çıkması bana nasip oldu. Zonguldakspor bizim evladımız çocuğumuz gibi. Zonguldak'ta doğduk Zonguldak'ta öleceğiz. Genç takımdan yetiştik öyle gittik. Kardeşlerimde öyle. Tabi ki takip etmemiz mümkün değil. Maç sonuçlarında takım gidişatında hep takip ettik. Onun başarısı bize hep gurur verici" dedi.

"ERCAN COŞKUN'U 50 TOP KARŞILIĞINDA ALDIK"

Zonguldakspor'a çok iyi bir çıkış yakalayan sol bek Ercan Coşkun'un transfer hikayesini anlatan Terzi, Ercan'ı Samsunspor'dan 50 top karşılığı aldıklarını belirterek şöyle konuştu: ''Bölgesel Amatör Ligde kurduğumuz takımın yapısı 3.Lige çıktı. 3.Ligde şampiyon oldu 2.Lige çıktı. 2.Ligde de 2 sene geçirdi. O kadro geçekten doğru bir kadro kurmuşuz. Daha iyi ilaveler yapılabilir miydi? Daha genç çocuklar bulunabilir miydi? Takımı daha iyi kalite duruma getirebilir miydi? Getirilebilirdi. Onur gibi, Okan gibi, sol bek Ercan gibi. Bu tür çocuklar bizim Bal'dan aldık. Biz Ercan'ı Samsun paf takımında 50 tane futbol topuna aldık" dedi.

"ONUR VE OKAN'I 30 BİN LİRAYA ALDIK"

Zonguldakspor'a büyük katkı sağlayan Onur Eriş ve Okan Eken transferlerine de değinen Terzi "Onur ve Okan'ı Bursa Kestel Belediyespor takımından 30 bin liraya aldık. Benden sonra böyle gençlerin bulunup takıma yapıştırılması lazımdı. Biraz ondan eksik kaldık. Eğer böyle gençler kazandırılsaydı, sıkıntı yaşanmazdı.''dedi.

"BU ŞARTLARDA LİGDE KALMAK EN BÜYÜK BAŞARI"

Zonguldakspor'un maddi manevi şartlarının iyi olmadığına değinen Cahit Terzi, "Yönetim çok iyi işler başarıyor. Bu şartlar altında kümede kalmak büyük bir başarı. Zaten ekonomik olarak da Zonguldakspor iyi değil. Benden sonra Başkan Süleyman Caner'in ve genel kaptan Hakan Hülfikir'in bu işi devam ettirmesi takıma katkı vermesi çok iyi. Bu takımın ligde kalması bence çok başarılı. Ancak bu imkanlarla bu yapılıyor. Bu takımın artık bir hedefi olmalı. Zonguldakspor hedefsiz olduğu zaman şehir bunu kabullenmiyor. Artık Zonguldakspor'un 1.Ligi mutlaka yakalamalı. 1. Ligde gelirler çok iyi. İyi bir yapılanma olması şart'' dedi.

"BAŞARI İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY TESİS"

Ordu'da görev aldığı 2,5 yıllık süre içinde Ordu'nun milletvekilleri, belediye başkanları Ordu için çok büyük futbol tesisleri yaptığını ve 3 sahası bulunan tesislerin bitmek üzere olduğunu, bunun yanında yeni stadın da tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek şöyle konuştu: '' Zonguldakspor'un şuan ki kulüp binası varken Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın yoktu. Zonguldakspor ilk tesisleşmeyi 40 45 sene önce yaptı. O Fenerde ki sahayı kulüp binasını yaptığında Süper Ligde çoğu takımın tesisi ve sahası yoktu. Şuan baktığımız zaman Türkiye'de en geri kalmış şehiriz. Zonguldakspor tesis ve saha anlamında en geride. Gelen ve kalan futbolcuların artık iyi bir tesis de kalması gerek. Artık iyi bir zeminde antrenman yapması gerek. Yoksa sakatlanmalara sebep oluyor. Zonguldak'ta yapılması gereken öncelik tesis, antrenman sahası ve kaldığı yer. Ardından da oynayacağı saha. Biran önce Zonguldak'a bence 100. Yılın oralarda bir tesis yapılması gerek. Şehrin stadyumunun da zemini acilen değişmesi gerek. Zonguldakspor şampiyonluk ve üst ligleri istiyorsa biran önce bunların yapılması gerek. Bunun içinde şehrin ileri gelenleri Vali, Belediye Başkanı ve Milletvekillerinin destek olması gerek. Bir takımın başarısı tesisten geçer"

"2-3 TEKLİF GELDİ, BEKLEMEDEYİM"

Yeni Orduspor'a veda ettiğini sosyal medyadan duyurmasının hemen ardından 2-3 teklif aldığını belirten Terzi, beklemede olduğunu söyledi. Terzi ''Son 5 sene içerisinde 2 şampiyonluk ve birde final oynadık. Bu başarı hep benim için hem de Zonguldaklı antrenörler için örnek. İnşallah benden sonra gelen antrenör arkadaşlarımız da bu başarıları yakalarlar. İnşallah onlarda dışarılarda çalışırlar. Dışarıda çalışmak hakikaten kolay değil. Süper Lig çalışmış bir şehirde 2,5 sene çalışmak kolay değil. Orada kimse sizin kara kaşınıza kara gözünüze bakmıyor. Biz o başarıları yaşadık. Orada dostça ayrıldık. Sonra sosyal medya adresinde paylaştım. Ondan sonra da hemen 2-3 takım beni aradı. Bunları tabi ki biraz acele etmeyeceğiz. Beklemedeyim''dedi.

"ZONGULDAKSPOR'DAN İYİ AYRILDIM"

Zonguldakspor'u şampiyon yaparak önemli başarı elde eden Cahit Terzi, Zonguldakspor'daki görevinden de ayrılırken, camia ile yönetim ile iyi ayrıldığını ifade ederek "Bu çok memnun edici bir şey. Ben buradan ayrılırken kötü ayrılmadım. Bura bir süre emeğimizi alın terimizi bırakarak gittik. O başarıyla o fedakarlıklarla gittik. Ben hep buranın iyi olmasını istedim. Taraftarlar grubuna da teşekkür ediyorum. Bu beni duygulandırıyor teşekkür ediyorum. Bunu zamana bırakacağız. Bundan sonra yapacağımız hamleler çok önemli. Buraya gelecek hoca mutlaka bu takımı üst liglere çıkarması gerek. Buraya gelen ekip mutlaka başarılı olması gerek. Bu takımın üst ligi çıkıp ekonomik sorunları çözmesi gerek. Üst ligde önemli imkanlar var. Para kaynakları çok. İyi yönetildiğinde kendi yağını tuzunu bulabiliyorsun. O buralarla da mali disiplinle devam edebiliyorsun. Zonguldak hakikaten futbol şehri. Zonguldak üst ligleri hak ediyor. Taraftarıyla, potansiyeli ve camiasıyla her şeyi hak ediyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi