Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde inşaatına başlayan 500 seyirci kapasiteli Devrek Kapalı Spor Salonu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

11.00'da gerçekleştirilen Kapalı Spor Salonu Temel Atma törenine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Recep Korum, Devrek İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, TSO İlçe Başkanı Hacı Kulakoğlu, Ak Parti Devrek İlçe Başkanı Murat Durdubaş Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Devrek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş katıldı. Törene CHP Milletvekillerinin davet edilmelerine rağmen katılmadıkları gözlendi.

Temel atma töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarını yaptıktan sonra kurban kesimi yapıldı, ardından protokol toplu olarak temel atma butonuna birlikte bastı.

AHMET ÇOLAKOĞLU: "BURADA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞECEK"

Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'da temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ''Devrek ilçemizden değerli sporcular yetiştiğini vurgulayarak, ilimiz genelinde ve Devrek ilçemizde yapılan spor tesislerinin pek çok başarılı sporcu yetişmesine vesile olacağını belirtti, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

MUSTAFA TUTULMAZ: "BU TESİSLER GENÇLERİN GELECEĞİDİR"

Vali Mustafa Tutulmaz: "İlimiz ve ilçelerimizde devam eden spor salonlarımız, yüzme havuzlarımız, gençlik merkezlerimizle ilimiz, sporun önemli altyapısının büyük ölçüde tamamlandığı illerden birisi haline gelecektir. Yapılan bu tesisler gençliğimizedir, geleceğimizedir. Sporla kendini geliştiren bireyler, çevresiyle çok daha fazla uyumlu, birbirini anlayan, kendine güvenen, topluma faydalı olan kişilerdir. İlimizde sadece spor alanında değil başka önemli yatırımlar da yapılmaktadır. İlimizin her yerinde bir şantiye hareketliliği görülmektedir. Önümüzdeki süreçte bu yatırımlar ilimizi, ülkemizin gözde şehirlerinden birisi haline getirecek, Filyos Limanı'nın devreye girmesiyle de bu bölge kalkınmanın ve sanayinin önemli merkezlerinden birisi olacaktır.Bu vesileyle yatırımlarımızın ilimize gelmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum"

HAKAN YÜKSEL: "ŞAMPİYONLAR ÇIKARACAĞIZ"

Hakan Yüksel ise törende şunları söyledi: "2020 yılının spor hizmetleri ve yatırımları anlamında önemli bir yıl olduğunu düşünüyorum. Saymış olduğum bu yatırımlar için yaklaşık 113 milyon TL'lik kaynak ilimize Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kazandırılmış oldu. Bu yatırımlar ile işimiz tabii ki bitmeyecek. Bizlere düşen asıl görevin bundan sonra başladığının farkındayız. Bu bilinçle çalışıyoruz. Salonlarımızı sporcular, vatandaşlar ile doldurup ilimizden Türkiye ve olimpiyat şampiyonları çıkaracağız. İşte o zaman bütün bu yatırımlar daha fazla anlam kazanacaktır. Birçoğu ilk, bazıları ise büyük adım niteliğinde olan tüm bu yatırımlar için bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen, Ankara'da bizler adına tüm kapıları aşındıran değerli Ak Parti milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum."

2020 YILI YATIRIM YILI OLACAK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'in talebi, Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinin girişimi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın onayı ile 2020 yılı içinde Zonguldak Merkez, İlçe ve beldelerde yaklaşık 40-45 spor tesisinin ihalesi gerçekleştirildi. Tesislerin bir çok kısmı tamamlanırken bazı tesislerin temeli atıldı, inşaatları devam ediyor.