Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Lig ekiplerinden lider Kilimli Belediyespor lige verilen aranın ardından çalışmalarına tekrar başlıyor.

Corona Virüs salgını nedeniyle tüm liglere ve spor faaliyetlerine ara verilmesinin ardından Türkiye'de normalleşmeye yavaş yavaş dönüş başladı.

TFF'nin profesyonel ve amatör liglerin tekrar başlayacağı yönündeki açıklamasının ardından kulüpler yeni planlamalar yaptı. Buna göre Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde 50 puanla liderliğini sürdüren Kilimli Belediyespor'da yönetim ve teknik heyet toplanarak Haziran ayının ilk haftasında toplanma kararı aldı. Futbolcularının büyük bölümü şehir dışında olan Kilimli Belediyespor'da yönetim futbolcularına çağrıda bulundu. İdmanlara tekrar başlayacak olan Kilimli Belediyespor ligin ilk haftasında oynayacağı Akınspor maçından hükmen 3-0 galip ayrılacak.

50 puanla lider olan Kilimli Belediyespor, en yakın rakibi 45 puanlı Gelikspor önünde 2 maçtan 1 puan çıkarması halinde şampiyonluğunu garantileyecek.

Kilimli Belediyespor şampiyonluğunun ardından ise Bölgesel Amatör Lig'de Zonguldak'ı temsil eden Devrek Belediyespor veya Ereğli Belediyespor'dan biri ile play-out maçı oynayacak. Kazanan takım BAL'da devam edecek.