Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, dün toplu taşıma ücretlerine yapılan zamları eleştirerek hükümetin taşımacılık yapanlara destek vermemesine tepki gösterdi.

Başkan Uzun, Corona Virüs sürecinde şoför esnafının fedakarlık gösterdiğini ancak hükümetten destek göremediğini belirterek "Toplu taşımada ücretler siviller için 3 TL'den 3.50 TL'ye, öğrenciler için 2.75 TL'den, 3.25 TL'ye çıkartılarak 'Kontrollü Sosyal Hayat'a merhaba dedik" dedi.

Uzun, konuyla ilgili açıklamada şunları söyledi;

"11 Mayıs 2020 itibari ile Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan yeni bir 'Kontrollü Sosyal Hayat' uygulamamız var! Berberler, kuaförler ve AVM'lerin yeniden açılması ile ilgili kararla bütün Türkiye'de uygulamaya geçildi.

Bilim Kurulu üyelerinin özellikle AVM'lerin açılması ile ilgili kararlardan pek de hoşnut olmadıkları, bizzat kendileri tarafından; günlerdir TV kanallarında, gazete haberlerinde gündeme getiriliyor.

Maske takılma zorunluluğu, sosyal mesafeyi; caddelerde, toplu taşımalarda, market alışverişlerinde koruma tavsiyeleri yetkililer tarafından sürekli tekrarlanırken; şehrimizde dün sabah itibari ile minibüs taşıma ücretleri yaklaşık yüzde 17 oranında zamlanıverdi!

Toplu taşımada ücretler siviller için 3 TL'den 3.50 TL'ye, öğrenciler için 2.75 TL'den, 3.25 TL'ye çıkartılarak 'Kontrollü Sosyal Hayat'a merhaba dedik!

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası, zam kararının yaklaşık 6 ay önce alındığını halkı daha fazla sıkmamak için ertelediklerini, bu süre içerisinde gelen zamların maliyetlerini arttığını ve zam yapmak zorunda kaldıklarını açıklamış.

Araç sahiplerinin sürekli gelen mazot ve yedek parça ile diğer girdi maliyetlerinin ne derecede tırmandığı ve işlerinin her geçen biraz daha zorlaştırdığı bütün kamuoyu tarafından yakından bilinmektedir.

Üstelik şoför esnafının bütün bu zorluklara rağmen, virüsün ilk yayıldığı günlerden bu yana araçlarının yarı koltuklarını boş bırakarak gerçek bir kamu görevi yaptıkları takdir edilecek bir fedakarlık örneğidir.

Salgının ilk başlarında 'maskenin' devlet tarafından vatandaşa ücretsiz dağıtılacağını ısrarla söyleyen ve savunanlar; 55 ülkeye kargo uçakları ile yaptıkları "maske" Yardımını kendi yurttaşları için becerememişlerdir!

Beceremedikleri gibi sonunda geri adım atarak, 'maske' lerin 1 TL'den satılmasına karar vermişlerdir!

Bugün 4 kişilik bir çekirdek aileye, günlük 4 TL maske maliyeti olmak üzere 8 TL'den ayda 240 TL ilave getiren bu zor günlerde, halkımız biraz daha yoksullaşmış biraz daha çaresizliğe itilmiştir.

Bütün bunlara rağmen; CHP'li belediyelerin özellikle Büyükşehirler'de yoksul halkımızın dertlerine derman olmak için yaptıkları, özverili çalışmalar , iktidar tarafından engellemekte ve sürekli olarak baltalanmaktadır.

Doların engellenemeyen yükselişi, halkımız nezdinde mevcut olan ekonomik krizin daha da derinlemesine ve gelecek için büyük kaygılara yol açmaktadır.

CHP bütün örgütleri ile, 31 Mart 2019 tarihinde kazanılan çok önemli Büyükşehir Belediyeleri ile, yaşanan bütün olumsuzlara rağmen tüm halkımızın yanında, büyük bir heyecan ve arzu ile yanında olmaya devam edecektir."