Tarım Zonguldak İl Müdürlüğü, yapılan denetimlerde, bir yemek şirketinde at etinin kullanıldığının tespit edilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen gıda denetimleri yoğun biçimde devam ediyor. Bu kapsamda 2018 yılı için şimdiye kadar 6 bin 200 işletme denetlenmiş, 575 numune alınmış, yaklaşık 200 şikayet sonuçlandırılmıştır. Nisan 2018 döneminde ilimizde hazır yemek hizmeti veren firmalardan alınan bir numunede, 'Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı sonuç çıkması üzerine gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Ayrıca ilgili kurumlar bilgilendirilerek, risk teşkil eden durumların önüne geçilmesi için önlemler alınmıştır. Yaşanan olumsuzluk ile ilgili ilimiz genelinde aynı hafta 48 numune daha alınmış ve bu numunelere ek olarak Müdürlüğümüz tarafından son 6 ay içerisinde et tür tayini analizleri için alınan numunelerin bütün sonuçlarının mevzuata uygun olduğu tespit edilmiştir. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması için Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen denetimler hız kesmeden devam edecektir."

Editör: Pusula Gazetesi