Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, Kız Meslek Lisesi'nin yıkılmasıyla ilgili son gelişmeleri eleştirerek "Zonguldak'ın en estetik, en güzel binalarından biri olan Kız Meslek Lisesi binasını yıktırmak istemek, tam bir vizyonsuzluk tam bir şuursuzluktur" dedi.

Ebru Uzun, açıklamasında şunları söyledi;

"Otopark yapmak için okul yıkmak fikrini normal bir ülkede kime söyleseniz size gülerler .Bu parlak fikri kamuoyuna açıklayan sayın Hamdi Uçar ve sürece katkı sunan diğer şahıslar bu girişimleriyle övünebilirler ama biz kendilerini esefle kınıyoruz.

Bu pandemi sürecinde özellikle meslek liselerinin önemi ve gereği bu kadar anlaşılmışken üstelik Zonguldak'ın en estetik, en güzel binalarından biri olan Kız Meslek Lisesi binasını yıktırmak istemek, tam bir vizyonsuzluk tam bir şuursuzluktur.

Kültür varlıkları koruma kurulunun Kız Meslek Lisesi binasını, bir takım müdahalelerle koruma kapsamından çıkarmasının bir önemi yoktur. Bu bina Zonguldak halkının gözünde ve gönlünde kültür varlığı olarak tescillidir.

Eğer gerçekten bu şehre iyilik yapmak isteniyor ve insanların can güvenliği önemseniyorsa Belediye Merkez çarşısının her an yıkılabilir raporu ortada dururken ve burası için hiçbir girişimde bulunulmazken, okul binasına depreme dayanıklı değil raporu çıkarttırmak inandırıcılıktan uzak ve samimiyetsiz bir tutumdur.

Çocukça bir inatla Kız Meslek Lisesini yıkmak için gayret sarf edenleri, bu şehir hiç hayırla anmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu kararın karşısındayız ve bu yanlıştan dönülmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz."