Corono Virüs salgını vakalarının her geçen gün artması nedeniyle TFF'nin 17 Nisan tarihinde başlayacak olan Bölgesel Amatör Lig'i Mayıs ayının sonuna ertelemesi BAL takımlarının büyük tepkilerine ve endişelerine neden oldu.

Ligin ertelenmesinin yankıları devam ederken, Ereğli Belediyespor Asbaşkanı Sertan Kuzu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BU KARAR KULÜPLER AÇISINDAN KRİZ YARATACAK"

Kuzu, ''Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulüpleri mağdur ettiğini düşünüyorum. Federasyonun aldığı karar tamamen kriz yaratacaktır. Futbolcular ile kulüpleri karşı karşıya getirir. 40 gün daha futbolcuların antrenman yapması demek sürantrane olması demektir. Futbolcular moralmen çöktü. Bedenen hazır olsalar bile bu saatten sonra kimse artık psikolojik olarak hazır olmaz bu lige. Çünkü federasyona olan inanç, güven kalmadı" dedi.

"BİZ BÜYÜK PARALAR HARCAMADIK"

Kuzu, "Ligleri bu saatten sonra oynatmayı düşündüklerini sanmıyorum. Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'ta bu sene liglerin bu şartlarda oynanacağına inanmadığı için bütçemizi uygun tuttuk. Fazla para harcamadık. Sıkıntısız transferler yaptık çünkü amacımız ligde kalmaktı. Süper Amatör 'de bir takımın harcayacağı kadar para harcadık. Büyük paralar harcamadık, geçmişe dönük 10 da 1 bütçemiz vardı.

Genç takımımızı herhan maçlar başlayacak gibi geçmişten bugüne kadar hazır tutmuştuk. Şuan ligin en hazır takımı olduğumuza inanıyorum. Yeni transferler yaptık, bu süreç uzarsa yeni transferlerimizin hazır olmasını sağlar. Zaten genç takımımız herhan oynayacak şekilde hazırdı. Biz genç takımımızla çıkacaktık çoğunluk olarak.'' dedi.

"TÜM TAKIMLARA EŞİT DAVRANILMALIYDI"

Aşı konusunda da değinen Kuzu, '' Geçen gün federasyon açıklama yapıyor. Futbolcuları aşılandıracağız diyor. Burada bile amatör takımları ayırdılar. Aşı yapılacaksa en alt liglerden başlayarak amatörler dahil aşı yapılması gerekiyordu. Aşı kararında bile amatörler aşı olacak mı olmayacak mı belli değildi. Büyük ihtimalle amatörleri bu işe katmamışlardı. Tüm takımlara eşit davranılmalıydı'' dedi.