Kozlu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni'nin Mart ayı olağan ikinci toplantısı, Kaymakam Ahmet Karakaya başkanlığında, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, İl Genel Meclis Üyesi İsmet Açıkgöz, Birlik Encümen üyeleri Murat Yaman ve Muhammet Başar'ın da katılımlarıyla yapıldı.

Toplantıda alınan kararlar şöyle:

"2017 yılında muhtelif köylerimizin alt yapı çalışmaları, içme suyu yapım, bakım ve onarımları ile yol yapım bakım onarımları çalışmalarımız, İl Özel İdaresi ile koordineli olarak devam ediyor. İlçemiz muhtelif köylerimizin beton parke yol yapımları için 15 bin metrekare prefabrik kilitli beton parke alımı yapılmış olup, malzeme sevkiyatına başlandı. 2017 yılı KÖYDES içme suyu projeleri kapsamında; ilçemize bağlı muhtelif köylerin mevcut içme suyu depoları fayans kaplama ve onarım işlerinde kullanılmak üzere malzeme alımı,

muhtelif köylerimizin içme suyu kalitesini artırmak amacı ile içme suyu depolarına klorlama cihazı alımı, Çırgan Köyü A.Çırgan Mahallesi'ne 30 metreküp biriktirme deposu yapımı, Çamköy Köyü İçme Suyu Şebekesi ENH çalışmaları, Saka Köyü Ardıç Mahallesi ve Ilıksu Mahallesi içme suyu temini için 152 metre içme suyu sondajı planlanıyor. 2017 yılı KÖYDES Programı'ndan yol yapım, bakım, onarım ve içme suyu projeleri kapsamında; Sivriler Grup Yolu'ndan Akşeyh-Ebegümeci bağlantı yolu 4 kilometre ikinci kat asfalt kaplaması, Uzungüney köy içi 5 kilometre ikinci kat asfalt kaplaması, Namazlı-Köserecik-Akşey Köyü bağlantı yolu 5 kilometre birinci kat asfalt kaplaması, Balçıklı Köyü içme suyu sondajı su ishale hattı yapımı planlanıyor. Ayrıca; 2017 yılı İl Özel İdaresi programından; ilçemiz muhtelif köy yollarında asfalt temeli yapımı ile rotmiks agregası temini ve nakliyesi işi Birlik Encümenimizce ihalesi yapılarak, rotmiks agregası ve asfalt temeli yapı planlanıyor. Sıcak asfalt kaplama; Namazlı-Köserecik-Akşeyh Köyleri bağlı yolu: 5+000 kilometre, Sivriler grup köy yolu: 1+500 kilometre, İly.İlt.Saka Köyü-Çengelli bağlı yolu: 1+000 kilometre, Dağköy-Ebegümeci Köyü-Dağlıca Köyü bağlı yolu: 5+000 kilometre, Aşağıçayır Köyü-Uzungüney bağlı yolu: 2+500 kilomete, Ense Köyü-Soğanlıçay bağlı yolu: 1+000 kilometre, Dereköy-Arabancı bağlı yolu: 1+000 kilometre.

Tesviye, stabilize kaplama ve onarım; Kızılcakese-Aşağıçayır-Balçıklı/Balçıklı-Sivriler Grup Yolu: 2+000 kilometre, Saka Ilıksu Çalga bağlı yolu: 4+500 kilometre, Kargalar-Köserecik bağlı yolu: 1+500 kilometre, Kozlu Köyü İhsaniye Mahallesi: 2+500 kilometre, Namazlı Kavşağı-Köserecik Köyü: 3+250 kilometre.

Beton kanal yapımı; Sivriler grup yolu beton kanal yapımı işi için 60 bin TL ödenek planlandı. Asfalt Yama (Rotmiks )-Sıcak Asfalt; ilçemiz birinci ve ikinci derece öncelikli asfalt köy yolları için 800 ton rotmiks kullanılacak. İlçemiz birinci ve ikinci derece öncelikli köy yolları için 113+050 kilometre greyderli bakım, ilçemiz birinci ve ikinci derece öncelikli köy yolları için 14+500 kilometre malzemeli bakım planlanıyor. İlçemize bağlı 4 adet köy ilkokulu ve 2 adet ilçe merkez ilk ve ortaokuluna güvenlik kamerası kurulması işi ihale edilmiş olup yapımına başlanacaktır."

Kaymakam Ahmet Karakaya, bütün bu planlanan işlerin zamanında gerçekleştirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini; artan ve yeni gelecek ödenekler ile ayrıca köylere yönelik yeni programların da yapılarak uygulanacağını belirterek, "İlçemize yönelik hizmetlerde her türlü desteği esirgemeyen başta Sayın Valimiz Ali Kaban olmak üzere İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi