TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor'un maçlarını oynayacağı Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda güvenlik zirvesi toplandı ve inceleme yapıldı.

10 Eylül Pazar günü oynanacak Karagümrükspor maçı öncesinde Zonguldak İl Emniyet Müdür Yardımcısı Okan Çakıroğlu ve Hasan Avcı denetim yaptı.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz'ın da hazır bulunduğu ziyarette eksiklikler tespit edildi.

Yapılan inceleme sonunda maçın oynanması için ilk etapta bir sorun görülmediği, ancak Emniyetin 13 kuruma resmi yazı yazarak Perşembe günü yapılacak Spor İl Güvenlik Kurulu'na davet etti. Son karar Perşembe günü yapılacak toplantının ardından kesinlik kazanacak.
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz maçın Karaelmas Kemal Köksal'da oynanmaması için hiç bir neden olmadığını eksikleri tamamlayacaklarını söyledi. Karayılmaz son kararın ise Spor İl Güvenlik Kurulu'nda verileceğini açıkladı.

SON KARARI İL GÜVENLİK KURULU VERECEK

İnceleme sonrasında bir açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, "Gerekli incelemeler yapıldı.Zonguldakspor-Fatih Karagümrük maçının oynanmasına engel olacak bir konu var mı, yok mu, o gün maç oynanacağı sırada nasıl önlemler alınır Emniyet teşkilatımız bununla ilgili incelemelerde bulundu. Bizlerde onlara eşlik ettik gerekli önlemleri aldık. Onların sekreteryasında bir yazışma yapılacak. 13 tane il müdürlüğü kurumu görüş belirtecek. Maçların oynanması noktasında kararın Vali Ahmet Çınar yönetiminde Perşembe günü toplanarak İl Spor Güvenlik Kurulunda son karar verilecek. Şuanda maçların burada oynanması için çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi dolaplarımız geliyor, içerde çalışmalarımız devam ediyor sürekli firma sahipleri ile görüşmelerde bulunuyoruz. Şuan için bir aksilik gözükmüyor. İnşallah maç burada oynanacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi